Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Zijn ETF's de sleutel tot succes?

Zijn ETF's de sleutel tot succes?

Zijn ETF's de sleutel tot succes?

vrijdag 05 augustus 2022 - door Laurens

We zoeken allemaal naar de beste manier om ons geld te laten opbrengen...

Om te beginnen, wil ik je alvast waarschuwen. De beste manier zal je niet zomaar vinden. Niemand heeft een glazen bol en niemand weet wat de toekomst zal brengen. Ook ETF’s bieden geen gegarandeerd rendement. Meer nog, net als bij losse aandelen of andere beleggingsproducten, kan je met ETF’s veel geld verliezen. Toch bieden ETF’s enkele grote voordelen ten opzichte van andere producten. In dit artikel kom je te weten waarom ETF’s een goede investering kunnen zijn.

Wat zijn ETF’s?

ETF is een afkorting die staat voor Exchange Traded Fund. De uitgebreide uitleg ga ik je besparen, maar kortgezegd is een ETF een soort pakket van verschillende activa; de meest bekende zijn aandelen. Wie een aandelen-ETF koopt in een bepaalde industrie, koopt zo eigenlijk onrechtstreeks een belang in de bedrijven waar het fonds in investeert.

Het grote voordeel ten opzichte van losse aandelen, is dat je via een ETF meteen kunt spreiden, zonder dat je zelf een enorme portefeuille moet gaan aanhouden. Je zou namelijk ook zelf veel verschillende aandelen kunnen gaan kopen, maar dan heb je enerzijds veel meer kapitaal nodig en zal je anderzijds veel meer transactiekosten moeten gaan betalen.

Nog een groot voordeel van ETF’s, naast de spreiding, is dat je jouw portefeuille minder moet beheren. De fondsen beheren hun portfolio, waarvoor je de lopende kosten betaalt. In ruil moet jij minder onderzoek verrichten naar de bedrijven die in hun fonds zitten. Jij moet enkel nog kijken naar de algemene kwaliteit van de ETF.

De ene ETF is beter dan de andere

Uiteraard kunnen we niet alle ETF’s als gelijken zien. Net als bij losse aandelen, of andere activa, is er ook een groot verschil tussen de ETF’s. De ene is veel risicovoller dan de andere. Hoe kom je dan precies te weten wat jouw ETF inhoudt? Wel, fondsen zijn verplicht om een formulier bij te voegen bij de ETF. Voor je een investering maakt, moet je steeds deze fiche zorgvuldig doornemen. Zo heb je een idee over de lopende kosten, de bedrijven waar het fonds in investeert en dus ook het risicoprofiel.

Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk een beter beeld over wat ETF’s precies zijn en wat ze voor jouw portfolio kunnen betekenen. Mocht je er nu effectief in willen investeren, doe dan altijd zorgvuldig onderzoek naar de producten die je koopt. In dit artikel proberen we ETF’s niet boven andere producten te stellen. Ze zijn alleen maar interessant als ze ook bij jouw preferenties passen. Wij willen dan ook helemaal geen advies geven, maar wel onze persoonlijke kijk met je delen.

ETF’s algemeen genomen zijn dus niet ‘de’ sleutel tot succes (net als alle andere beleggingen), maar ze kunnen wel deel uitmaken van je gespreide portfolio. Ze bieden enkele voordelen, maar nooit een gegarandeerd rendement.

Een ETF koop je via een aandelenbroker. Vergelijk brokers voor aandelen.Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu