Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Moeten we vrezen voor nieuwe beurscrash door de apenpokken?

Moeten we vrezen voor nieuwe beurscrash door de apenpokken?

Moeten we vrezen voor nieuwe beurscrash door de apenpokken?

donderdag 04 augustus 2022 - door Laurens

De apenpokken verspreiden zich langzaamaan in onze westerse wereld en we zijn nog niet vergeten welke impact het coronavirus heeft gehad op onze investeringen.

Moeten we dan ook nu een nieuwe crash verwachten? Of liggen de zaken anders? In dit artikel geven we je zoveel mogelijk info mee, maar weet dat de toekomst altijd onzeker is. Niemand kan deze voorspellen, we kunnen enkel onze eigen kijk erop delen.

Wat zijn de apenpokken?

De apenpokken zijn een virus, dat al langer gekend is. Tot op heden was het eigenlijk vooral bekend in de Afrikaanse wereld en gebeurde het slechts zelden dat er ook bij ons een geval van opdook. Als het al gebeurde, dan was het meestal een reiziger die Afrika had bezocht, die daar besmet was geraakt en die het virus had meegenomen.

Nu ligt de situatie echter een beetje anders. In Europa en Noord-Amerika duiken er ook gevallen van het apenpokkenvirus op, zonder dat er een rechtstreekse link is met een bezoek aan het Afrikaanse continent. Dat wil zeggen dat het virus hier bij ons wordt overgedragen.

Reden tot paniek?

Of we nou echt moeten paniekeren over het nieuwe virus, ik denk het niet, maar het is uiteraard wel iets om waakzaam over te zijn. Hoewel de apenpokken ook een virus zijn, net zoals bij corona, zijn er toch ook wel enkele belangrijke verschillen.

Zo is het apenpokken virus om te beginnen al een virus dat we al langer kennen. Het Sars-Cov-2 virus daarentegen was nieuw en we wisten niet hoe ziek mensen ervan konden worden. 

Ten tweede lijkt het apenpokken virus ook veel minder snel overdraagbaar. Ik ben geen viroloog, dus onderbouwde info kan ik je niet geven, maar het schijnt enkel overdraagbaar te zijn bij lang en innig contact, minder via de lucht.

Daarnaast is het virus ook vrij makkelijk te herkennen. De meesten die ermee besmet zijn, krijgen na verloop van tijd te maken met bultjes op de huid, die stillaan gaan uitdrogen. 

Deze drie redenen maken dat ik me op dit moment nog niet te veel zorgen maak over een nieuwe crash door dit virus, maar je weet nooit hoe het verdergaat. Het virus zou bijvoorbeeld wel kunnen muteren, waardoor het plots sneller overdraagbaar zou kunnen zijn. Opnieuw, ik ben geen viroloog, maar ook dat hebben we gezien tijdens de coronapandemie. 

Ik maak me op dit moment nog meer zorgen rond de oorlogssituatie, dan rond dit virus. Je moet voor jezelf uitmaken hoe jij erover denkt. Verzamel zoveel mogelijk informatie, maar dan bij experten, om zelf een duidelijker beeld van de situatie te krijgen. Wat hierboven beschreven staat geeft enkel aan hoe ik ernaar kijk, maar je hoeft het daar zeker niet mee eens te zijn. Doe steeds je eigen onderzoek voor je gaat beleggen, want je kunt je inleg verliezen. Houd er altijd rekening mee dat een nieuwe crash kan ontstaan, maar wanneer die komt weet niemand.Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu