Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Familiale holdings – wat zijn dat?

Familiale holdings – wat zijn dat?

Familiale holdings – wat zijn dat?

maandag 01 augustus 2022 - door Laurens

Heb jij ook tussen het beursnieuws al eens gelezen over familiale holdings en je ook afgevraagd wat dat precies zijn?

Dan heb ik goed nieuws voor jou, want in dit artikel kom je er meer over te weten. Laat het duidelijk zijn dat dit geen beleggingsadvies is, maar uitsluitend een informatief artikel over onze kijk op dit type vehikels. Lees zeker tot het einde, want het zal nog interessant worden. Veel leesplezier!

Wat is een familiale holding precies?

Mocht er gesproken worden over een familiebedrijf, dan kunnen de meesten zich hier wel iets bij voorstellen. Een opa die begonnen is met een bedrijf, waarbij de zoon en schoondochter later zijn ingestapt zijn gekende voorbeelden. Een familiale holding is iets soortgelijks, maar toch ook iets helemaal anders. 

Om je er iets bij voor te kunnen stellen, moet je vooral af van het kleinschalige idee van het familiebedrijfje uit de straat. Familiale holdings zijn over het algemeen grote bedrijven, die vooral een enorm vermogen beheren. Vaak werd dit vermogen wel vergaard door middel van een oorspronkelijk familiebedrijf.

Het is zo dat families die met heel veel cash zitten, op zoek gaan naar alternatieven voor een spaarboekje. Net zoals we dat allemaal proberen trouwens. De families waarover we spreken, bezitten echter zo’n groot vermogen, dat je niet zomaar een kleine belegging gaat doen. Ze bezitten miljoenen, of soms zelfs miljarden euro’s. Om dat geld te laten renderen, richten ze een holding op waarmee ze gaan investeren in andere bedrijven.

Ze gaan op zoek naar potentiële target companies. In veel gevallen gaat het over private bedrijven, maar soms worden er ook posities ingenomen in publieke bedrijven. Sommige holdings investeren trouwens niet alleen in aandelen, maar ook in andere financiële producten of zelfs in vastgoed bijvoorbeeld.

Het is mogelijk dat de familie, of een afgevaardigde dit helemaal alleen doet, maar bij de grote holdings wordt het werk in veel gevallen uitbesteed aan mensen met meer ervaring in dat soort zaken.

Wat heeft de gewone burger daarmee te maken?

Heel interessant natuurlijk die familiale holdings, maar wat heb je daar precies aan als je niet tot die familie behoort? Wel, sommige familiale holdings worden op een bepaald moment naar de beurs gebracht. Omdat ik geen bedrijven wil voortrekken, ga ik geen specifieke namen noemen, maar er zijn heel wat beursgenoteerde familiale holdings.

Door in dat soort bedrijven te investeren, investeer je zomaar mee met enkele van de rijkste families van het land. Natuurlijk komen hier wel kosten bij kijken, zoals de personeelskosten voor het hele team. Jij zult je hier echter niet van moeten aantrekken, want het dividend dat wordt uitgekeerd is zoals altijd het beschikbare gedeelte van de winst.

Moet je in familiale holdings beleggen?

Hierover kan ik helaas geen advies geven. De ene familiale holding is de andere niet. Het is vooral belangrijk dat je jouw eigen onderzoek gaat doen. Weet dat beleggen altijd een risico inhoudt, ook bij familiale holdings. Je kunt je hele inleg verliezen.Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu