Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Inspelen op de Amerikaanse huizenmarkt met Offerpad Solutions

Inspelen op de Amerikaanse huizenmarkt met Offerpad Solutions

Inspelen op de Amerikaanse huizenmarkt met Offerpad Solutions

zaterdag 30 juli 2022 - door Redactie

Offerpad Solutions is een one stop shop voor mensen die een huis online willen kopen of verkopen. Door de recessievrees en de strenge Fed is de koers van het aandeel gecrasht.

Amerikanen kunnen hun huis gemakkelijk en snel verkopen op de website van Offerpad, een bedrijf dat huizen opkoopt om ze daarna verder te verkopen of te verhuren. 

Het bedrijf heeft alles zelf in handen om transacties op de vastgoedmarkt vlot te laten verlopen. Klanten kunnen leningen afsluiten of gebruik maken van een verhuisdienst. Daarnaast probeert Offerpad de waarde van de woningen te verhogen door te focussen op renovaties, die uitgevoerd worden door het eigen personeel.

Potentiële verkopers krijgen meteen een cash aanbod voor hun woning of kunnen ervoor kiezen om hun pand via de website van Offerpad te verkopen. Ook in dat laatste geval probeert Offerpad diensten te slijten om de waarde van het pand te verhogen, waardoor het makkelijker kan verkocht worden.

Sterke cijfers

Voor het eerste kwartaal van 2022 hadden analisten een winst per aandeel van 4 dollarcent verwacht, maar Offerpad realiseerde een winst per aandeel van maar liefst 16 dollarcent. Voor het huidige kwartaal wordt een winst per aandeel van 7 dollarcent verwacht. Voor het ganse jaar rekenen analisten op 25 dollarcent per aandeel, wat het aandeel een koerswinst verhouding zou geven van slechts 8.

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 1,37 miljard dollar, een stijging van 384% tegenover dezelfde periode een jaar eerder. De fenomenale cijfers van het eerste kwartaal waren te danken aan enorme groei in de verkoop van het aantal huizen. Offerpad verkocht 3.602 huizen, tegenover 1.018 huizen in het eerste kwartaal van 2021.

Ook voor het tweede kwartaal werd vooropgesteld dat er 2.900 tot 3.100 huizen zouden verkocht worden. Of dat allemaal lukt zal voor een deel ook afhangen van de gezondheid van de economie, die flirt met een recessie. De publicatie van de resultaten is gepland voor 3 augustus.

Impact economie

De mogelijke recessie en de hogere rentevoeten van de Fed kunnen wel voor een moeilijke markt zorgen. Hogere rentevoeten vertalen zich doorgaans in lagere prijzen voor woningen, omdat potentiële kopers minder kunnen lenen. Dat zou de omzet van Offerpad meteen stevig onder druk zetten. Mogelijk is de markt hier al aan het overreageren, gezien het aandeel van Offerpad sinds begin dit jaar al 65% is gedaald.

Beurshuizen

Wedbush begon eerder deze maand de opvolging van het Offerpad aandeel met een Outperform rating en een koersdoel van 5 dollar, zo'n 135% boven de slotkoers van vrijdag die op $2,11 lag. Goldman Sachs, JMP Securities en Cantor Fitzgerald geven koersdoelen van respectievelijk $6, $8,50 en $10.

Grafiek van Offerpad SolutionsGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu