Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Rechter bepaalt: Rechtszaak Twitter-Musk zal in oktober 2022 plaatsvinden

Rechter bepaalt: Rechtszaak Twitter-Musk zal in oktober 2022 plaatsvinden

Rechter bepaalt: Rechtszaak Twitter-Musk zal in oktober 2022 plaatsvinden

zaterdag 23 juli 2022 - door Redactie

Goed nieuws voor Twitter. De rechtszaak tegen Elon Musk is goedgekeurd door een rechter. Deze zal in oktober van dit jaar plaatsvinden.

Het betreft de overeenkomst van 44 miljard dollar tussen het bedrijf en Musk voor de overname van Twitter. Musk wil de overeenkomst annuleren.

Op dinsdag 19 juni werden tijdens de hoorzitting felle woorden gesproken aan beide kanten. De advocaten van Twitter zeiden dat de annulering van de overeenkomst tot verliezen leidt bij het beursgenoteerde bedrijf. Ook werd gezegd dat Musk opzettelijk het bedrijf schade wil aandoen. De advocaten spraken van sabotage.

De advocaat van Musk zei dat dit ongegrond was. Elon Musk is nog steeds een grote aandeelhouder van Twitter. 

Snelle rechtszaak

Het team van Musk wilde meer tijd om zich voor te kunnen bereiden op een rechtszaak. Dat hebben ze niet gekregen van de rechter. Deze was het er mee eens dat de financiële schade die Twitter oploopt, niet verlengd mag worden. 

Zelfs voor de overeenkomst met Elon Musk had Twitter moeite om gebruikersaantallen te laten groeien. De inflatie en angst voor een recessie zorgen bovendien voor onzekerheid op de beurs. Om aandeelhouders gerust te stellen, is het daarom belangrijk voor Twitter om deze rechtszaak snel af te ronden.

Waar gaat de rechtszaak over?

Drie maanden na de overeenkomst tussen Elon Musk en Twitter voor de overname van het bedrijf, wilde Musk de deal afbreken. Als reden hiervoor gaf hij dat Twitter niet eerlijk was geweest over het aantal nepaccounts op het platform. 

Twitter heeft Musk vervolgens aangeklaagd voor het verbreken van het contract. Het bedrijf zegt dat Musk de nepaccounts gebruikt als excuus, en in werkelijkheid spijt heeft van de overeenkomst. Na de bekendmaking van de overeenkomst daalden de aandelen van zowel Twitter als Tesla. Tesla is het bedrijf van Elon Musk.

De advocaat van Musk heeft opnieuw benadrukt dat Twitter opzettelijk de cijfers van nepaccounts heeft achtergehouden. Als dit waar is, heeft Musk een legitieme reden om zich terug te trekken van de deal.

Met de rechtszaak wil Twitter afdwingen dat Musk zich aan de overeenkomst houdt. Dit betekent dat hij 44 miljard dollar moet betalen voor de overname. Volgens juridische experts belooft het een onvriendelijke strijd te worden in de rechtszaal.

Grafiek van TwitterGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu