Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Chinese fintech play FinVolution ziet volumes sterk stijgen

Chinese fintech play FinVolution ziet volumes sterk stijgen

Chinese fintech play FinVolution ziet volumes sterk stijgen

zondag 03 juli 2022 - door Redactie

FinVolution noteert onder de boekwaarde en keert een royaal dividend uit.

FinVolution is een Chinese fintech die leners helpt die moeilijk terecht kunnen bij de traditionele financiƫle instellingen. Het bedrijf werd in 2007 opgericht en gebruikt big data en AI om de kredietrisico's in te schatten, waardoor veelal op een automatische manier leningen kunnen toegekend worden. Eind maart telde het meer dan 145 miljoen klanten.

Transitie

FinVolution probeert steeds meer leners van hoge kwaliteit aan te trekken, waarbij er dus een laag risico is dat de lening niet wordt terugbetaald. Verder wordt er ook veel meer geleend aan kleine ondernemingen. Zo werden in het afgelopen kwartaal 507.000 ondernemers bediend, een stijging van 66,2% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Waardering aandeel

In het eerste kwartaal van 2022 realiseerde FinVolution een omzet van 386 miljoen dollar, een stijging van 15,8% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 84,3 miljoen dollar, wat wel een daling was van 9,9% tegenover vorig jaar.

FinVolution betaalde in april een dividend van 18 dollarcent per aandeel, wat neerkomt op een bruto dividend rendement van 3,6%. De nettowinst per aandeel wordt echter geschat op zo'n 1,2 dollar, waardoor de koerswinst verhouding uitkomt op amper 4.

Technisch sterk

Sinds mei steeg het aandeel FINV al met zo'n 40%, wat opvallend is gezien de malaise op de brede aandelenmarkten, die de laatste weken veel terrein verloren. Vanuit de techinsche analyse zit het aandeel op korte termijn dus in een uptrend.

Onzekerheid

De grote onzekerheid rond dit aandeel ligt uiteraard in het beleid van China, dat zomaar weer kan beslissen om moeilijk te doen. Denk bijvoorbeeld aan de strafmaatregelen die China vorig jaar uitvaardigde tegen diverse tech bedrijven of toen de beursgang van Ant werd geblokkeerd. Daarnaast kunnen strenge corona maatregelen ook altijd een negatieve impact hebben.

Het beleid van China kan echter ook goed uitdraaien voor FinVolution. De hetze van de Chinese overheid tegen Alibaba's Ant Financial leek vooral ingegeven door de marktdominantie van deze laatste. Kleinere partijen zoals FinVolution zouden daarom juist gesteund kunnen worden door de Chinese overheid.

Beurshuizen

FinVolution is een onbekend aandeel en wordt dus niet gevolgd door een massa analisten. Zowel Citigroup als Credit Suisse hanteren een koopadvies voor het aandeel en geven een koersdoel van respectievelijk $5,10 en $5,33. Tegenover de slotkoers van $4,91 gaat het dus over een beperkt opwaarts potentieel.

Grafiek van FinVolutionGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu