Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TA bitcoin: target gehaald

TA bitcoin: target gehaald

TA bitcoin: target gehaald

dinsdag 14 juni 2022 - door Redactie

Bitcoin werd gisteren zwaar teruggefloten en komt meteen op de target die we in de vorige analyse besproken hadden.

Door Steven Anthonis, schrijver van Leren Traden - @stevenanthonis

De bitcoin koers zat lang gevangen in een zijwaarts patroon en de kracht van de daling hoeft dan ook niet te verbazen. Wanneer er richting gekozen wordt, is de beweging meestal hevig.

In de nieuwsbrief van het voorbije weekend toonde ik de 8u grafiek en schreef ik: "Op zich is een consolidatie tegen de lows niet echt positief, het is vaak een pauze in de dalende trend. Het advies bij dergelijke patronen is echter om mee te handelen in de richting van de uitbraak. Gaan we dus naar onder of naar boven uitbreken?"

TA bitcoin: target gehaald

Grafiek: Tradingview

Wanneer we nu het vervolg van de grafiek bekijken zien we een classic verderzettingspatroon in een dalende trend. Met de nieuwe dieptepunten van vandaag wordt uiteraard de dalende trend weer bevestigd. Een dalende trend is een opeenvolging van lagere toppen en lagere bodems, dus bij een eventueel herstel mogen we een lagere top verwachten. De eerste grote weerstand ligt nu rond 28.600 dollar en vervolgens 31.800 dollar. Pas bij een doorbraak boven die niveaus begint het technisch plaatje weer wat op te klaren.

Target gehaald

Een maand geleden, bij koersen boven de $35.000, schreef ik bij de onderstaande weekgrafiek: "Het is ook uitkijken naar de koersreactie als de 100 EMA wordt opgegeven. Bij de vorige neerwaartse doorbraak van de 100 EMA in maart 2020 viel bitcoin al snel naar het 200 daags glijdend gemiddelde. Als dit scenario zich herhaalt, dan zijn koersen rond de $21.500 mogelijk."

TA bitcoin: target gehaald

Grafiek: Tradingview

Amper een maand geleden leken koersen onder de 30.000 dollar voor de meeste mensen nog onmogelijk, maar het negatieve scenario zette zich door. De 100 EMA (blauwe lijn) werd opgegeven en de bitcoin koers ging lager, maar wist zich een maand op te houden tussen de 28.600 en 31.800 dollar, om daarna in sneltempo richting de groene lijn of de 200 MA te dalen. Momenteel zien we een rode kaars met een onderste wiek die even onder de 200 MA werd geprikt.

Het is nu de vraag of er al een tijdelijke bodem staat. Eind mei schreef ik in deze nieuwsbrief het volgende: "Komen we echter onder de 28.000? Dan zouden we verder kunnen dalen richting 22.000 of zelfs 18.000 dollar. Dat kan de shakeout zijn die we nodig hebben om een echte bodem te maken." De paniek die we gisteren overal zagen voelt alleszins als een dergelijke shakeout.

Blijf rustig

Gisteren waren weer heel wat mensen in paniek over bitcoin, terwijl er aan het Bitcoin netwerk juist niets veranderd is. Als je bitcoin gekocht hebt voor de lange termijn en vanuit een geloof in het open monetaire netwerk dat bitcoin is, dan heb je geen enkele reden om in paniek te verkopen. Wanneer je toch zenuwachtig wordt van de volatiele koersen, dan is jouw bitcoin positie waarschijnlijk te groot voor jouw portefeuille. Het is nooit een goed idee om op de markten actief te zijn met geld dat je eigenlijk niet kan missen. Dan ga je jezelf laten meeslepen en alles verkopen net op het moment dat er een bodem wordt gemaakt.

Je moet je hoofd koel kunnen houden en afstand kunnen nemen van de dagelijkse rollercoaster op de markten. Laat je ook niet teveel meesleuren door allerlei hippe projecten op de cryptomarkten en blijf vooral bij de basis. Meer daarover in onze tips voor de cryptobelegger.

Wat gaan de centrale banken doen?

Door de monetaire verkrapping van de centrale banken gaan alle risicodragende activa momenteel in de uitverkoop. De rally van de voorbije jaren kwam er door het expansieve monetaire beleid, dus wanneer centrale banken op de rem gaan staan maken we het omgekeerde scenario mee. De berenmarkt kan nog wel even blijven duren, maar de vraag is hoe lang centrale banken op de rem blijven staan.

In januari schreven we hier al dat de centrale banken zich hebben vastgereden in een catch-22. Het verstrakken van het beleid om de hoge inflatie in te dijken brengt al snel landen met een grote overheidsschuld in de problemen, wat we momenteel in Europa zien door de hoge spread tussen de rente van Italië en Duitsland. Zo is er nu weer een nieuwe eurocrisis in de maak. Om het overleven van de EU mogelijk te maken is de kans groot dat de ECB op een bepaald moment verhoogde inflatie moet aanvaarden en opnieuw een 'We will do whatever it takes' aankondiging moet maken zoals Draghi deed in 2012.

Wie overtuigt blijft dat bitcoin zijn nut heeft in een stormachtige financiële wereld, kan van koerszwakte gebruik maken om meer sats te stacken of dus bij te kopen. Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu