Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Grote overname voor Franchise Group?

Grote overname voor Franchise Group?

Grote overname voor Franchise Group?

vrijdag 10 juni 2022

Franchise Group investeert in succesvolle winkels die via een franchising concept verder kunnen groeien.

Franchise Group heeft enkele cashcows in portefeuille en gaat mogelijk weldra een nieuwe grote overname aankondigen. De portefeuille telt een aantal namen die in onze regio minder bekend zijn. Zo is er The Vitamin Shoppe, Pet Supplies Plus, American Freight (meubels), Sylvan Learning (bijlessen voor school) enzovoorts.

Franchise Group staat ervoor gekend om stabiele bedrijven te kopen tegen een goedkope waardering, waarna de prestaties van de bedrijven fel verbeterd worden.

De groep wordt geleid door CEO Brian Kahn, een succesvolle belegger die van Franchise Group zijn investeringsvehikel heeft gemaakt. Het management heeft zo'n 30% van de aandelen in handen. Om deze reden wordt Franchise Group soms een mini-Berkshire Hathaway genoemd.

Momenteel lopen er overnamegesprekken met het beursgenoteerde Kohl's, dat meer dan 1.100 winkels in de VS heeft. Hierdoor staat Franchise Group plots in het middelpunt van de belangstelling. Franchise Group heeft een marktkapitalisatie van zo'n 1,6 miljard dollar, terwijl het voor Kohl's zo'n 8 miljard dollar veil heeft. De transactie zou via schulden gefinancierd worden, maar via een sale and lease back operatie zouden de winkelpanden verkocht en terug gehuurd worden. Dat zou zo'n 7 miljard dollar moeten opleveren, waardoor er slechts 1 miljard dollar zou betaald worden voor de activiteiten van Kohl's.

Vorig boekjaar realiseerden de merken van Franchise Group een omzet van 3,3 miljard dollar, terwijl Kohl's een omzet boekte van 19,4 miljard dollar. Als de overname doorgaat zou het dus over een kwantumsprong gaan voor Franchise Group.

Kwartaalcijfers

Vorige maand werden de resultaten van het fiscale eerste kwartaal gepubliceerd. Franchise Group realiseerde een omzet van 1,14 miljard dollar, een groei van 83,5% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op $1,29.

Voor het hele boekjaar rekent Franchise Group op een omzet van 4,45 miljard dollar en een winst per aandeel van 5 dollar. Dat is uiteraard nog zonder een eventuele overname van Kohl's.

Gul dividend

Franchise Group betaalt elk kwartaal een dividend uit en eind deze maand is er een nieuwe betaling. Het is de derde keer op rij dat er een dividend wordt uitgekeerd van 0,63 dollar. Op jaarbasis wordt er dus 2,52 dollar uitgekeerd. Met een beurskoers rond de 43,50 dollar komt het bruto dividendrendement uit op een mooie 5,8%.

Beurshuizen

Franchise Group wordt door weinig analisten opgevolgd. Vorige maand bevestigden zowel Barrington als B.Riley Financial hun koopadvies voor het aandeel. Ze gaven een koersdoel van respectievelijk $65 en $63, wat toch een opwaarts potentieel betekent van ruim 45%.

Grafiek van Franchise GroupGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu