Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Omzet Airbnb stijgt stevig

Omzet Airbnb stijgt stevig

Omzet Airbnb stijgt stevig

zondag 08 mei 2022 - door Redactie

Tijdens het eerste kwartaal van 2022 heeft Airbnb meer dan 100 miljoen boekingen gekregen. Dit is een record voor het bedrijf en een drastische ommekeer vergeleken met de COVID-jaren.  

Het bedrijf maakte een omzet van $ 1,5 miljard in de eerste drie maanden van 2022. Dit is een stijging van 70% vergeleken met het jaar ervoor. De omzet is bovendien een stijging van 80% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019 – het laatste kwartaal voordat het bedrijf werd getroffen door de pandemie. Airbnb boekte een nettoverlies van $ 19 miljoen, tegen een verlies van $ 1,2 miljard in het eerste kwartaal in 2021.

Airbnb heeft aandeelhouders laten weten dat de omzet gegroeid is omdat de boekingen en het uitgegeven bedrag per toerist is gestegen. Airbnb rekent een percentage aan op de bedragen die de toeristen betalen en de stijgende omzet is dus een rechtstreeks gevolg van de stijgende populariteit van het platform. CEO Brian Chesky heeft aangegeven dat het succes van Airbnb ligt in het feit dat het bedrijf alle soorten accommodaties aanbiedt – in de stad of op het platteland, een luxe villa of een klein appartementje. 

Vluchtelingen Oekraïne

Chesky zegt dat de groei van het bedrijf "ondanks de aanhoudende pandemie, de oorlog in Oekraïne en de wereldwijde inflatie" plaatsvindt. 

Airbnb merkte in zijn aandeelhoudersbrief op dat meer dan 34.000 mensen zich hebben aangemeld om vluchtelingen op te vangen uit Oekraïne. Het bedrijf kondigde eind februari aan dat het gratis tijdelijk verblijf zou bieden aan maximaal 100.000 Oekraïense vluchtelingen.

De toekomst

Airbnb heeft zwaar geleden onder de coronacrisis en de wereldwijde lockdowns. Aan het begin van de pandemie moest het een kwart van zijn personeel schrappen, maar in 2021 groeide de omzet opnieuw met 25%.

In de brief aan aandeelhouders zei Airbnb dat het in het tweede kwartaal een omzet van meer dan $ 2 miljard verwacht. Chesky verwacht dat in de zomer mensen meer dan ooit zullen gaan reizen, nu de pandemie binnen de perken lijkt te blijven. 

Beurshuizen

Airbnb wordt gevolgd door tientallen beurshuizen. De meeste analisten geven een kopen of houden advies. Wells Fargo is het meest positief en hanteert een koersdoel van $250, zo'n 84% boven de slotkoers van vrijdag die op $135,84 lag. Needham, Citigroup en Credit Suisse hanteren koersdoelen van respectievelijk $220, $200 en $190. Morgan Stanley en Goldman Sachs zien weinig potentieel in het aandeel en geven koersdoelen van $145 en $150.

Grafiek van AirbnbGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu