Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TA bitcoin - zoeken naar steun

TA bitcoin - zoeken naar steun

TA bitcoin - zoeken naar steun

vrijdag 06 mei 2022 - door Redactie

Met de huidige koerszwakte zoomen we even uit naar de weekgrafiek.

Door Steven Anthonis, schrijver van Leren Traden - @stevenanthonis

De bitcoin koers kwam samen met de rest van de markt onder druk te staan. De Fed verhoogt de korte termijn rente en bouwt tegelijk het aankopen van obligaties af, waardoor ook de lange termijn rente de hoogte in schiet. De Amerikaanse tienjaarsrente stond midden vorig jaar nog rond 0,6% maar is ondertussen al opgelopen naar 3%. Dat maakt leningen duurder en maakt toekomstige winsten minder waard. Dat is vooral belangrijk bij tech aandelen. Beleggers bouwen dan ook hun blootstelling aan risico af en roteren naar risicoloze staatsobligaties. Zo'n risk-off fase zet uiteraard ook de bitcoin koers onder druk.

Kijken we naar de weekgrafiek, dan zien we de bitcoin koers in een breed stijgend trendkanaal. We naderen momenteel de onderkant van dit kanaal en testen ook de 100 EMA. Aan de onderkant kan de $34.500 nog voor een opvangnet zorgen, waarna de $30.000 het doel wordt.

TA bitcoin - zoeken naar steun

Grafiek: Tradingview

Het is ook uitkijken naar de koersreactie als de 100 EMA wordt opgegeven. Bij de vorige neerwaartse doorbraak van de 100 EMA in maart 2020 viel bitcoin al snel naar het 200 daags glijdend gemiddelde. Als dit scenario zich herhaalt, dan zijn koersen rond de $21.500 mogelijk.

Om het technisch plaatje sterker te maken, zien we de bitcoin koers liefst boven $44.000 of zelfs $48.500 noteren.

Wie gelooft in het lange termijn potentieel van bitcoin, kan van koerszwakte profiteren om bij te kopen. Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu