Online beleggen

Waarschuwing

 • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
 • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
 • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
 • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
 • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
 • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
 • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is ApeCoin (APE)?

Wat is ApeCoin (APE)?

Wat is ApeCoin (APE)?

dinsdag 19 april 2022 - door Matt

De Bored Ape Yacht Club heeft in 2021 en 2022 veel bekendheid gekregen. Dit kwam mede door de vele beroemdheden die een NFT uit deze collectie hadden gekocht.


Het team achter dit project wilde het succes doorzetten en meer producten ontwikkelen. ApeCoin is daar één van. Het is de eerste cryptocurrency die door hetzelfde team (Yuga Labs) is ontwikkeld.

Je kunt ApeCoin gebruiken voor verschillende diensten en producten binnen het APE-ecosysteem. Hieronder leggen we je uit wat ApeCoin is, hoe het werkt en voor welke applicaties je de APE-cryptocurrency kunt gebruiken.

Wat is ApeCoin?

ApeCoin is een ERC20-token die op de blockchain van Ethereum draait. Deze cryptocurrency is ontwikkeld door hetzelfde team dat achter de Bored Ape Yacht Club zit. Dit is een NFT-collectie die razend populair is geworden. Doordat deze collectie al een grote naam had, konden zij in korte tijd veel mensen op de hoogte brengen van de lancering van ApeCoin. De komst van ApeCoin werd zelfs pas één dag voor lancering bekend gemaakt.

Iedereen die in bezit was van een Bored Ape en Mutant Ape NFT kreeg gratis ApeCoin-munten. De munten waren op de dag van lancering ook direct te koop bij alle grote crypto exchanges en brokers, waar we verder in dit artikel meer over vertellen.

Wat is het nut van ApeCoin?

ApeCoin wordt gebruikt binnen het APE-ecosysteem. Dit zijn alle applicaties en producten die door Yuga Labs zijn ontwikkeld. Maar ook zijn er plannen om ApeCoin buiten dit ecosysteem te gebruiken. Hieronder zie je waar ApeCoin allemaal voor gebruikt kan (gaan) worden.

ApeCoin DAO (Decentralized Autonomous Organization)

Iedereen binnen de APE-community kan voorstellen doen voor de ontwikkeling van het ecosysteem en stemmen op beslissingen die gemaakt dienen te worden. Daar gebruiken ze de ApeCoin voor. Het token geldt als stemrecht en zorgt voor de democratisering en decentralisatie van het bestuur.

Transacties uitvoeren binnen Web3-applicaties

In de toekomst wil Yuga Labs verschillende Web3-applicaties ontwikkelen. Denk aan GameFi-spellen die op de blockchain draaien. De blockchain maakt het mogelijk om geld te verdienen door een game te spelen. Dit soort games worden daarom ook wel Play-to-Earn (P2E) games genoemd. De metaverse en NFT’s spelen een grote rol binnen dit soort games.

Een eigen metaverse spel van Yuga Labs is Otherside. Weldra zal de verkoop van virtueel land van start gaan, die betaald moet worden met ApeCoin. 

Kort na de lancering kwam naar buiten dat ApeCoin niet alleen gebruikt kan worden voor games die door Yuga Labs zijn ontwikkeld. De munt moet uiteindelijk ook binnen andere games te gebruiken zijn. Hierdoor zou ApeCoin dus een grote rol kunnen gaan spelen binnen de complete GameFi-industrie.

Betalingen ontvangen met APE-coin

Eerder heeft Animoca Brands, een ontwikkelaar van P2E-games, aangegeven ApeCoin te willen integreren in een nieuw project van de Bored Ape Yacht Club. Ook gaven E11EVEN Residencies (uit Miami) en brouwerij SaltWater Brewery (uit Florida) aan om betalingen met APE-munten te zullen accepteren. 

Hoe werkt ApeCoin?

ApeCoin draait op de blockchain van Ethereum. Dit is de meestgebruikte blockchain voor de ontwikkeling van decentrale applicaties (dApps) en cryptocurrencies. De APE crypto coin maakt gebruik van het ERC20-tokenprotocol. Dit protocol wordt standaard gebruikt voor tokens die op Ethereum draaien. In totaal zijn er 1 miljard ApeCoin-coins uitgegeven, al zijn deze munten nog niet allemaal in omloop. De APE-munten zullen over een periode van 48 maanden geleidelijk uitgegeven worden.

De voor- en nadelen van ApeCoin

We zouden verschillende voor- en nadelen voor ApeCoin kunnen bedenken, welke we hieronder opsommen.

Voordelen

 • Bored Ape Yacht Club, waar ApeCoin onderdeel van is, is al ontzettend bekend waardoor het makkelijk is een groot publiek aan te spreken;

 • Het team achter ApeCoin wil de komende jaren meer applicaties ontwikkelen waar APE voor gebruikt kan worden. Dit kan een positieve invloed op de prijs gaan hebben;

 • ApeCoin was direct na lancering bij de grootste crypto exchanges te koop;

 • Het bestuur achter ApeCoin is decentraal en democratisch.

Nadelen

 • Er zijn relatief gezien veel APE-tokens in omloop;

 • Veel applicaties waar APE voor gebruikt kan worden moeten nog ontwikkeld worden.

Waar ApeCoin (APE) kopen?

Wil je ApeCoin kopen? Je koopt de APE coin bij de volgende crypto exchanges en brokers:

Bovenstaande exchanges zijn Nederlandse bedrijven waar je ApeCoin kunt kopen met iDEAL, SEPA, Bancontact, GiroPay, Mybank en credit card. Daarom is het aan te raden om ApeCoin in Nederland en België te kopen bij een van bovengenoemde crypto exchanges. Daarbij zijn deze exchanges veilig en betrouwbaar. Dit komt mede doordat ze onder controle van Nederlandse toezichthouders staan en er in het verleden nog nooit een hack of datalek is geweest.

Het APE-token veilig bewaren

Na aankoop van ApeCoin wil je de APE cryptomunten natuurlijk veilig bewaren. Dat kun je doen in de wallet die is gekoppeld aan de crypto exchange waar je APE koopt, maar je kunt de cryptomunt ook naar een externe wallet versturen. Zorg ervoor dat de wallet ERC20-tokens ondersteunt, zoals Metamask. De veiligste manier om jouw APE-coins te bewaren is in een hardware wallet van Ledger, Trezor of NGRAVE.

Conclusie

Er zijn maar weinig cryptocurrencies die in zo’n korte tijd zo populair worden. ApeCoin heeft natuurlijk kunnen meeliften op de bekendheid van de Bored Ape Yacht Club. Deze NFT-art collectie werd ontzettend populair toen bleek dat veel beroemdheden NFT’s hadden gekocht. De waarde van deze NFT’s steeg ontzettend hard.

ApeCoin kan gebruikt worden binnen en buiten het APE-ecosysteem. In de toekomst zullen er meer Web3-applicaties ontwikkeld worden waar gebruikers betalingen kunnen uitvoeren van APE-coins. Denk aan metaverses, GameFi en Play-to-Earn games. Het moet met ApeCoin een stuk makkelijker worden om van al deze dApps gebruikt te maken, zonder continu tokens te hoeven swappen. Maar ook bedrijven buiten het APE-ecosysteem staan hebben aangegeven om ApeCoin te willen integreren, zodat gebruikers de munt kunnen gebruiken voor het doen van betalingen.

ApeCoin is zeker niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

Wanneer je vertrouwen hebt in een rooskleurige toekomst voor ApeCoin, zou je in dit project kunnen investeren. Je kunt de APE-cryptocurrency bij verschillende crypto exchanges en brokers kopen. Denk aan Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce. Bij deze Nederlandse platformen kun je ApeCoin kopen met iDEAL, credit card, SEPA en Bancontact.

ApeCoin blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

ApeCoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken »

 • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu