Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sterke omzetgroei voor ChargePoint

Sterke omzetgroei voor ChargePoint

Sterke omzetgroei voor ChargePoint

zaterdag 09 april 2022 - door Redactie

Steeds meer mensen rijden met een elektrische auto en willen deze onderweg opladen. Dat is mogelijk dankzij ChargePoint. 

ChargePoint runt één van de grootste netwerken van laadpalen voor elektrische voertuigen. Met een ChargePoint account krijg je toegang tot duizenden plaatsen om je voertuig op te laden. Het bedrijf is actief in de VS en Europa.

Sterke groei

ChargePoint boekte in het vierde kwartaal een omzet van 80,7 miljoen dollar, een stijging van 90% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele boekjaar kwam de omzet uit op 242,3 miljoen dollar, een stijging van 65% tegenover het vorige jaar.

Voor het huidige jaar rekent ChargePoint op een omzet van 450 tot 500 miljoen dollar. Omdat het bedrijf sterk groeit en investeert, is er van winstgevendheid nog geen sprake.

ChargePoint realiseert nu vooral omzet door het verkopen van laadpalen, een business met beperkte marges. In het vorige boekjaar bedroeg de omzet uit abonnementen zo'n 53,5 miljoen dollar. Dit is wel aantrekkelijker, gezien hier hogere marges mogelijk zijn, maar de beperkte omzet uit abonnementen is toch teleurstellend voor waarnemers.

Koersdoelen

De meeste analisten zijn optimistisch gestemd en geven een koopadvies voor ChargePoint Holdings. R.F. Lafferty hanteert bijvoorbeeld een koersdoel van $34, wat ruim een verdubbeling is tegenover de slotkoers van $16,76 van vrijdag. Jefferies en Needham zijn wat voorzichtiger met koersdoelen van respectievelijk $28 en $24.

Citigroup hanteert een koersdoel van $17 en wijst erop dat ChargePoint vers geld zal moeten ophalen om zijn groei te ondersteunen.

Grafiek van ChargePointGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu