Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Elon Musk koopt belang in Twitter

Elon Musk koopt belang in Twitter

Elon Musk koopt belang in Twitter

vrijdag 08 april 2022 - door Redactie

Met een aankoop van 9% van de aandelen van Twitter, is CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk nu de grootste aandeelhouder van het internetplatform.

Kortgeleden had hij aangegeven dat hij het platform niet vond voldoen aan de eisen van vrijheid van meningsuiting. Musk is nu in bezit van 73,486,938 aandelen van Twitter, wat uitkomt op 9,2%. Gebaseerd op de koers, was dit een aankoop van 2,89 miljard dollar.

Stijging van koers Twitter

Hoewel eerst werd gezegd dat Musk geen functie zou krijgen binnen het bedrijf, hebben investeerders na het bekendmaken van de koop vertrouwen gekregen in Twitter. De koers steeg namelijk met meer dan 27%.

Analisten zien momenteel nog weinig stijgingspotentieel voor Twitter. Bank of America Securities geeft een koopadvies en een koersdoel van $54, zo'n 17% boven de huidige koers die rond $45,50 schommelt. Wells Fargo geeft een houden advies met een koersdoel van $42. Ook Jefferies en MKM Partners geven een houden advies met een koersdoel van respectievelijk $48 en $49.

Invloed van Musk

Er wordt gezegd dat Musk een agressief standpunt in zal nemen als het gaat om de vrijheid van meningsuiting op het platform. Gebruikers kunnen nu namelijk verbannen worden als ze tweets schrijven die niet voldoen aan de richtlijnen van het platform, of onjuiste informatie verstrekken.

Twitter heeft geen commentaar geleverd over de aankoop.

Rijkste man ter wereld

Het is een drukke week geweest voor Musk, want dagen na de aankondiging van zijn aandeel in Twitter werd verkondigd dat hij wederom de rijkste man van de wereld is – met een geschatte waarde van 300 miljard dollar. Zakentijdschrift Forbes noemt hem zelfs de rijkste man die ooit geleefd heeft. Ondertussen is hij dus meer dan twee keer zo rijk als voormalig Microsoft CEO Bill Gates.

Stijging van waarde Dogecoin

Musk is een Bitcoin believer en plaatste zelfs bitcoin op de balans van Tesla. Daarnaast is hij ook een fan van Dogecoin. Na de aankondiging van zijn belang in Twitter, schoot de waarde van de crypto 11% omhoog. Investeerders in Dogecoin verwachten dat Musk DOGE zal toevoegen aan Twitter, zodat de munt ook gebruikt kan worden om fooien te geven. Dit kan momenteel al met bitcoin.

Kritiek

Critici vrezen dat de media in handen komt te vallen van miljardairs die hun eigen agenda zullen uitdragen op hun platforms. Musk had al eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in een mediaplatform, en volgt daarmee de formule van mede-miljardairs Warren Buffett en Jeff Bezos opvolgen in het uitbreiden van hun fortuin door de aankoop van mediaplatformen. Ook CZ investeerde via Binance in Forbes Magazine.

Grafiek van TwitterGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu