Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Theta Network (THETA)?

Wat is Theta Network (THETA)?

Wat is Theta Network (THETA)?

woensdag 09 maart 2022 - door Matt

Maak jij vaak gebruik van YouTube? De kans is aanwezig dat je in de toekomst eerder gebruik zult maken van Theta Network voor het streamen van video’s.


Dit is namelijk een blockchain en platform waar creators hun video’s op kunnen delen met de rest van de wereld.

Theta Network is uniek in dat makers van content niet hoeven te betalen voor het delen van video’s. In plaats daarvan betalen de gebruikers samen voor het bekijken van video’s. In dit artikel vertellen we je alles dat je zou moeten weten over Theta Network en de THETA-cryptocurrency!

Wat is Theta Network (THETA)?

Theta Network is een blockchain die zich focust op het streamen van video-inhoud. Het kan daarom vergeleken worden met een dienst als YouTube of Netflix, al wil Theta Network een verbeterde versie van deze diensten zijn.

Met Theta Network zijn de kosten voor het streamen van data een stuk lager. Bedrijven en makers van content hoeven niet zelf te betalen voor het delen van video’s. In plaats daarvan zijn het de gebruikers die betalen voor de diensten waar ze gebruik van maken.

Daarnaast moet het ook een stuk makkelijker worden om toegang te krijgen tot video-inhoud wanneer deze op Theta Network draait. In Nederland en België is het vanzelfsprekend dat we overal internet hebben, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedere plek.

Gelijke kansen

Het team achter Theta Network heeft aangegeven dat ze geen andere streamingdiensten willen vervangen. YouTube of Twitch hoeven zich dus niet direct zorgen te maken. Theta Network wil in plaats daarvan juist een compleet nieuwe markt aanspreken door een nieuwe techniek te ontwikkelen waardoor mensen goedkoper video’s kunnen delen. Hierdoor wordt het voor mensen bijvoorbeeld makkelijker om een livestream op te zetten.

Voor veel mensen is het niet erg om kosten te betalen wanneer ze gebruik willen maken van een streamingdienst. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen zo. Er zijn namelijk ook mensen die geen geld hebben om te kunnen beginnen met het streamen van video’s. Dit zou betekenen dat zij een achterstand hebben op mensen die dit geld wel hebben. Met Theta Network krijgt iedereen een kans om content te creëren en te delen met de rest van de wereld.

Decentralisatie

Een ander voordeel is dat alle data op een decentrale manier wordt opgeslagen: de blockchain. Hierdoor zijn content creators weer in controle over de video’s die zij maken. Op het moment dat iemand nu een video gaat uploaden naar bijvoorbeeld YouTube, staat de video op de server van YouTube. Ze hebben dan niet daadwerkelijk volledige controle over hun eigen content.

Data die op de blockchain wordt gedeeld is volledig eigendom van degene die de data plaatst. Dit komt doordat data wordt beveiligd met cryptografie. Mensen die in bezit zijn van de juiste sleutelcombinatie zijn in beheer over deze data. Als laatste voordeel brengt dit met zich mee dat problemen omtrent copyright verleden tijd zijn. Alles wordt voorzien van een timestamp, waardoor het makkelijk is om achter de eerste en rechtmatige eigenaar te komen.

Door wie is Theta Network ontwikkeld?

In 2017 heeft Mitch Liu ervoor gezorgd dat Theta Network het levenslicht zag. Eerder had Mitch al verschillende startups binnen de gaming- en advertentiesector opgericht. De oprichting van Theta deed hij niet alleen. Dit deed hij namelijk samen met Jieyi Long, die in het verleden heeft gewerkt binnen bedrijven die zich met VR live streaming bezig houden.

Theta Network is ontwikkeld door een groot team aan medewerkers. Het bestuur wordt daarnaast nog ondersteunt door enkele prominente namen uit de cryptowereld:

  • Steven Chen (YouTube co-founder);

  • Justin Kana (Twitch co-founder);

  • Rakuten Viki (Verizon executive);

  • CJ Hello (Verizon executive).

Hoe werkt Theta Network?

De blockchain van Theta Network maakt gebruik van het Proof of Stake consensus mechanisme. Dit betekent dat het netwerk uit validator nodes bestaat die door middel van staking nieuwe transacties valideren. Na de validatie van transacties zorgen zij ervoor dat er nieuwe blokken aan de blockchain van Theta Network worden toegevoegd.

Het netwerk bestaat niet uit validator nodes. Er zijn namelijk ook een groot aantal community nodes in het netwerk aanwezig. Deze community nodes controleren het werk en de prestatie van de validators.

Iedereen in de community van Theta Network kan besluiten om een eigen community node op te zetten. Vervolgens kunnen ze controleren of de validators op de juiste manier blokken toevoegen aan de blockchain. Mocht blijken dat ze dat niet doen, kunnen de community nodes ingrijpen.

Het laten draaien van een community node kost een stuk minder THETA-munten dan een validator node: slechts 1.000 tokens. Daarom kiezen veel mensen om een community node op te zetten binnen Theta Network.

Welke cryptocurrencies heeft Theta Network?

Theta Network heeft twee verschillende cryptocurrencies ontwikkeld die beide binnen het netwerk worden gebruikt voor verschillende functies:

  • TFUEL - Met dit token betalen gebruikers voor de gegevens die zij streamen, en ontvangen de makers en validators TFUEL-tokens.

  • THETA - Het netwerk gebruikt THETA als governance tokens. Hiermee kunnen gebruikers deel uit maken van de toekomst van het platform.

Er is een totale voorraad van 1 miljard THETA-tokens welke nooit groter zal worden. Daarom kiezen veel investeerders ook voor het THETA-token, in plaats van TFUEL. Er zijn namelijk 5,2 miljard TFUEL-tokens, en ieder jaar zal dit aantal met 5% stijgen.

In 2017 werd een private token sale gehouden voor THETA. Hier werd voor meer dan 20 miljard dollar aan gelden opgehaald door 30% van de totale voorraad (1 miljard) te verkopen. Deze ICO kan dan dus ook zonder twijfel succesvol genoemd worden.

Waar koop je THETA?

THETA kun je bij verschillende crypto exchanges kopen. De voornaamste crypto exchanges om THETA te kopen zijn Litebit,​ Coinmerce of Bitcoin Meester, welke alle drie Nederlands zijn. Naast dat ze dus onder toezicht staan van Nederlandse instanties, rekenen ze ook nog eens lage transactiekosten.

Bij alle drie de exchanges kun je THETA met iDeal, SEPA en Bancontact kopen (naast de overige betaalmethodes die ze ondersteunen). Hierdoor is het mogelijk om makkelijk en snel THETA aan te schaffen.

Het is ook mogelijk om THETA bij verschillende decentrale exchanges zoals Uniswap te kopen, al zul je hier meerdere stappen moeten doorlopen. Daarom wordt het aangeraden om van bovengenoemde exchanges gebruik te maken.

Hoe kun je THETA bewaren?

THETA bewaar je in de wallet van de crypto exchange waar je het token hebt gekocht. Dit is de eenvoudigste manier om THETA op een veilige manier te bewaren. Het is natuurlijk ook mogelijk om THETA te verplaatsen naar een hardware wallet. Dit wordt cold storage genoemd, en is de veiligste manier voor de opslag van THETA. Er zijn verschillende cold wallets die THETA ondersteunen, waarvan Ledger en Trezor de bekendste en populairste aanbieders zijn.

Conclusie

Theta Network is een blockchain en platform waarop creators hun video-content kunnen plaatsen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten. De gebruikers betalen namelijk lage kosten om video’s te kunnen bekijken. Dit doen ze met TFUEL-tokens, waarvan de voorraad over verloop van tijd zal stijgen met 5% per jaar.

THETA is het andere token van Theta Network, welke voornamelijk voor governance wordt gebruikt. Daarnaast zijn er ook veel crypto traders die in THETA investeren. Je kunt THETA kopen bij Litebit,​ Coinmerce of Bitcoin Meester met betaalmethodes als iDeal, SEPA en Bancontact.

Theta is zeker niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu