Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > JP Morgan stapt in de metaverse

JP Morgan stapt in de metaverse

JP Morgan stapt in de metaverse

woensdag 16 februari 2022 - door Redactie

JP Morgan heeft een virtueel filiaal geopend in Decentraland en is zo de eerste grote bank in de metaverse.

JP Morgan zei eerder dat de metaverse een opportuniteit is van 1 biljoen dollar. De bank pakt nu de koe bij de horens en opende een bank nabij de Metajuku Mall in Decentraland. De naam van de bank is Onyx Lounge, een verwijzing naar het inhouse blockchain betalingssysteem dat de bank aan het ontwikkelen is. Aan de muur hangt een portret van Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan. In 2017 vond hij nog dat bitcoin oplichting is, maar sinds 2020 is zelfs JP Morgan bullish voor crypto.

JP Morgan heeft ook een rapport gepubliceerd over de kansen in de metaverse. Ze onderstrepen dat verschillende grote bedrijven al aan boord zijn. "De metaverse zal in elke sector infiltreren in de komende jaren en de jaarlijkse omzet die er geboekt kan worden zal meer dan 1 biljoen dollar bedragen", klinkt het.

Arbeidsmarkt

In het rapport stelt de bank dat de metaverse ook een enorme impact zal hebben op de arbeidsmarkt. De komst van het internet maakte het uitbesteden van diensten aan goedkope landen al mogelijk, maar door de metaverse zouden werknemers uit een lageloonland aanwezig kunnen zijn in een 'digital twin' kantoor in de metaverse. Op deze manier zouden meer mensen uit bijvoorbeeld Afrika jobs in Westerse bedrijven kunnen versieren, omdat het door de immersieve ervaring in de metaverse voelt alsof ze heel nabij zijn.

Adoptie

De adoptie van de metaverse lijkt te versnellen, nu verschillende bedrijven specifiek voor de metaverse personeel aantrekken. Een bedrijf als Adidas is al actief in de metaverse met virtuele kleding. Disney is een andere grote naam die deze week aankondigde dat het zijn entertainment op een immersieve manier wil aanbieden in de metaverse. 

Nog veel open vragen

In het rapport zegt JP Morgan dat veel zaken nog niet vastliggen. Denk maar aan regulering. Zal virtueel vastgoed bijvoorbeeld belast worden? De gemiddelde verkoopprijs van een virtueel stuk land in de metaverse steeg van 6.000 dollar in juni 2021 naar maar liefst 12.000 dollar in december. Een stuk land in Decentraland werd in juni zelfs verkocht voor 913.000 dollar, dat nu ontwikkeld wordt als een gebied om te shoppen. 

Het aankopen van virtueel vastgoed gebeurt uiteraard in een cryptomunt, waar de regelgeving momenteel ook nog onduidelijk over is in verschillende landen.

MANA grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu