Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Royale dividenden bij Vastned Belgium

Royale dividenden bij Vastned Belgium

Royale dividenden bij Vastned Belgium

vrijdag 11 februari 2022 - door Redactie

De beursgenoteerde vastgoedgroep Vastned Belgium publiceerde deze week sterke resultaten.

Vastned Belgium investeert vooral in winkelpanden in grote steden, retailparken en baanwinkels. Ondanks de coronacrisis en partiële lockdowns was er maar een beperkte impact op de huurinkomsten. Voor de horeca units werd bijvoorbeeld de helft van de huur kwijtgescholden tijdens de verplichte sluitingen.

Vastned Belgium concentreert zich op de verhuur van vastgoed in populaire winkelstraten in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Door de toplocaties verhuren ze aan bekende nationale en internationale huurders. Vrijwel de volledige portefeuille van panden is verhuurd, want de bezettingsgraad kwam uit op 99,3%.

In heel 2021 kreeg Vastned Belgium 16,7 miljoen euro aan huurinkomsten binnen. Het EPRA resultaat was 13 miljoen euro of per aandeel 2,56 euro.

De reële waarde van de portefeuille bedraagt nu 314,5 miljoen euro, wat per aandeel uitkomt op een waarde van 45,04 euro. Op de beurs noteert het aandeel rond de 30 euro. Het aandeel noteert dus met een korting van zo'n 35%.

Mooi dividend

Er zal een brutodividend worden uitgekeerd van 2,20 euro. Belgische beleggers zien hiervan 30% wegstromen naar de overheid, waardoor er nog 1,54 euro over blijft. Het netto dividendrendement komt zo uit op meer dan 5%, wat uiteraard erg aantrekkelijk is.

Omdat Vastned Belgium een kleinere speler is, wordt het aandeel niet opgevolgd door grotere beurshuizen. Er is dan ook geen advies van analisten beschikbaar.

Grafiek van Vastned BelgiumGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu