Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Royale dividenden bij Vastned Belgium

Royale dividenden bij Vastned Belgium

Royale dividenden bij Vastned Belgium

vrijdag 11 februari 2022 - door Redactie

De beursgenoteerde vastgoedgroep Vastned Belgium publiceerde deze week sterke resultaten.

Vastned Belgium investeert vooral in winkelpanden in grote steden, retailparken en baanwinkels. Ondanks de coronacrisis en partiële lockdowns was er maar een beperkte impact op de huurinkomsten. Voor de horeca units werd bijvoorbeeld de helft van de huur kwijtgescholden tijdens de verplichte sluitingen.

Vastned Belgium concentreert zich op de verhuur van vastgoed in populaire winkelstraten in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Door de toplocaties verhuren ze aan bekende nationale en internationale huurders. Vrijwel de volledige portefeuille van panden is verhuurd, want de bezettingsgraad kwam uit op 99,3%.

In heel 2021 kreeg Vastned Belgium 16,7 miljoen euro aan huurinkomsten binnen. Het EPRA resultaat was 13 miljoen euro of per aandeel 2,56 euro.

De reële waarde van de portefeuille bedraagt nu 314,5 miljoen euro, wat per aandeel uitkomt op een waarde van 45,04 euro. Op de beurs noteert het aandeel rond de 30 euro. Het aandeel noteert dus met een korting van zo'n 35%.

Mooi dividend

Er zal een brutodividend worden uitgekeerd van 2,20 euro. Belgische beleggers zien hiervan 30% wegstromen naar de overheid, waardoor er nog 1,54 euro over blijft. Het netto dividendrendement komt zo uit op meer dan 5%, wat uiteraard erg aantrekkelijk is.

Omdat Vastned Belgium een kleinere speler is, wordt het aandeel niet opgevolgd door grotere beurshuizen. Er is dan ook geen advies van analisten beschikbaar.

Grafiek van Vastned BelgiumGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu