Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Polygon haalt 450 miljoen dollar op

Polygon haalt 450 miljoen dollar op

Polygon haalt 450 miljoen dollar op

dinsdag 08 februari 2022 - door Redactie

Polygon, de tweedelaagsoplossing voor het Ethereum netwerk, heeft 450 miljoen dollar opgehaald bij grote fondsen.


De ronde werd geleid door Sequoia Capital India en andere grote namen zoals SoftBank, Galaxy Digital, Tiger Global en Republic Capital stopten ook geld toe. Het geld werd opgehaald via een private sale van MATIC, de native token van het Polygon netwerk.

Volgens Polygon zal het Ethereum netwerk domineren in de metaverse en Web3 apps. Om dat allemaal mogelijk te maken zal Polygon investeren in een nieuwe scaling toepassing, de zogenaamde zero-knowledge rollups. Op die manier kan het Ethereum ecosysteem opschalen, zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan de basislaag.

Adoptie

Polygon heeft het voorbije jaar een snelle adoptie gekend. Meer dan 7.000 gedecentraliseerde applicaties maken gebruik van Polygon. Denk daarbij aan bekende namen als het Aave platform, Sushiswap of de NFT marktplaats OpenSea.

Volgens oprichter Sandeep Nailwal zal Polygon het leidende platform worden waarop toepassingen gebouwd worden. Met de zero-knowledge technologie zullen volgens hem een miljard gebruikers naar Ethereum getrokken worden.

Een voorbeeld van Zero Knowledge Proof vinden we in de KYC processen die exchanges moeten gebruiken om bijvoorbeeld de leeftijd van een klant te controleren. In feite moeten ze alleen weten dat de klant ouder is dan 18 jaar. In dit geval kan er een Zero Knowledge Proof gemaakt worden, dat bewijst dat je ouder dan 18 bent, zonder dat je jouw identiteiskaart moet overmaken aan de exchange. Via ZKP kan je dus informatie delen zonder jouw veiligheid of privacy op te geven.

Lees meer over cryptomunten kopen.

Polygon - MATIC grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu