Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > SoFi Technologies daagt traditionele banken uit

SoFi Technologies daagt traditionele banken uit

SoFi Technologies daagt traditionele banken uit

maandag 24 januari 2022

De fintech SoFi Technologies heeft vorige week een banklicentie ontvangen in de VS.

SoFi, kort voor Social Finance, werd in 2011 opgericht door studenten van Stanford. In eerste instantie hielden ze zich dan ook bezig met studentenleningen. Het bedrijf groeide gestaag en voegde later hypotheken en persoonlijke leningen toe. Daarna werd er ook een app gelanceerd om te beleggen in aandelen en cryptomunten. SoFi biedt ook kredietkaarten aan en verkoopt verzekeringen. Het is dus een allround financiële speler, een one-stop shop voor financiële diensten, die haast 3 miljoen klanten telt.

In het derde kwartaal van 2021 presteerde SoFi erg sterk. Het aantal gebruikers kwam uit op 2,9 miljoen, een groei van 96% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 272 miljoen dollar, een groei van 35% tegenover een jaar eerder. Omdat SoFi veel investeert in groei maakt het nog wel verlies. Dit kwam uit op een nettoverlies van 30 miljoen dollar.

Banklicentie

SoFi Technologies nam Golden Pacific Bancorp over en kreeg vorige week bevestiging dat ze goedkeuring hebben gekregen van de Fed en de OCC, waardoor ze nu over een banklicentie beschikken. De meeste fintechs bieden dan wel diensten aan zoals een bank, maar beschikken niet over een banklicentie. Hierdoor hebben ze moeilijker toegang tot kapitaal, waardoor hun tarieven voor leningen ook wat hoger kunnen liggen. Ze trekken dan ook vooral klanten aan op basis van het gebruiksgemak van hun apps en de snelheid waarmee ze leningen goedkeuren.

SoFi heeft dankzij de banklicentie een streepje voor op de andere fintechs. Daarnaast kan het zich nu ook richten op het doelpubliek van de traditionele banken. Ze kunnen aanvoeren dat ze gelijkaardige tarieven aanbieden, dezelfde bescherming hebben voor klantengeld, maar wel over betere apps beschikken.

Analisten

De beurshuizen zijn positief gestemd over SoFi Technologies en geven allemaal koop- of houden adviezen. Citigroup en Morgan Stanley hanteren een koersdoel van $20, zo'n 44% boven de slotkoers van vrijdag die op $13,89 lag. Oppenheimer en Rosenblatt Securities zijn nog positiever en zien het aandeel stijgen naar respectievelijk $28 en $30, wat ruim een verdubbeling zou zijn. Goldman Sachs is minder positief met een houden advies en een koersdoel van $16.

Grafiek van SoFi TechnologiesGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu