Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Facebook en Instagram werken aan NFT integratie

Facebook en Instagram werken aan NFT integratie

Facebook en Instagram werken aan NFT integratie

vrijdag 21 januari 2022

Meta zou volgens verschillende bronnen de wereld van de NFT's induiken.

Meta zou aan gebruikers de mogelijkheid geven om NFT's te tonen, maar ook het maken en verkopen van NFT's zou in een later stadium mogelijk worden. Voorlopig gaat het alleen nog maar over plannen en worden er weinig details bevestigd, maar het staat als een paal boven water dat Meta dergelijke functionaliteit nodig heeft.

Zuckerberg veranderde de naam van zijn bedrijf Facebook zelfs in Meta omdat hij een grote toekomst ziet weggelegd voor de metaverse. Meta kan dan maar beter over een eigen platform beschikken waar NFT's kunnen verhandeld worden, gezien het bewijzen van digitaal bezit erg belangrijk zal worden in de metaverse.

De NFT markt is het voorbije jaar ontploft en Meta wil hier duidelijk een graantje van mee pikken. Marktleider Opensea haalde onlangs nog 300 miljoen dollar op en Coinbase werkt ondertussen ook aan een eigen NFT platform. Het komt er dus op aan om snel te schakelen.

Novi

Meta lanceerde eind vorig jaar ook een pilootversie van zijn digitale wallet Novi. Een beperkt aantal gebruikers in de VS is de dienst aan het testen, waarmee bijvoorbeeld binnen WhatsApp makkelijk betalingen kunnen verzonden worden via USDP, de stablecoin Pax. In een later stadium en wanneer de nodige vergunningen zijn uitgereikt, zou Meta dan overschakelen op zijn eigen stablecoin Diem.

De Novi wallet zal dan ook een belangrijke rol spelen in de NFT plannen van Meta.

Twitter

Ondertussen is rivaal Twitter zijn NFT plannen al aan het uitrollen. In een aantal landen kunnen gebruikers die een betalend abonnement hebben (Twitter Blue) een NFT instellen als profielfoto.

Koers en grafiek CFD op Meta Platforms

Meta Platforms CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu