Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > FTX zet turbo op cryptocurrency projecten

FTX zet turbo op cryptocurrency projecten

FTX zet turbo op cryptocurrency projecten

zaterdag 15 januari 2022

FTX, de derde grootste exchange ter wereld, stopt 2 miljard dollar in een crypto durfkapitaalfonds.

Het fonds 'FTX Ventures' krijgt een startkapitaal mee van 2 miljard dollar en is zo meteen één van de grootste durfkapitaalfondsen in de crypto wereld. FTX zal hiermee investeren in blockchain en crypto projecten of bedrijven die zich hiermee bezig houden. Een investering kan slechts 100.000 dollar bedragen, maar zou ook kunnen oplopen tot enkele honderden miljoenen dollars.

Het geld van het fonds is afkomstig van de 29e jarige miljardair Sam Bankman-Fried, de oprichter en CEO van FTX. De leiding zal in handen zijn van Amy Wu en zij verwacht dat tegen 2023 het volledige bedrag zal geïnvesteerd zijn. 

Wu heeft interesse in crypto gaming, NFT's en security producten zoals hardware wallets. Het Franse bedrijf Ledger, de marktleider onder de cold wallets, haalde in juni vorig jaar bijvoorbeeld nog 380 miljoen dollar op. Meerdere bedrijven richten zich nu op deze markt. Zo zijn van de NGRAVE cold wallet de eerste toestellen geleverd en is er op de website een wachtlijst voor geïnteresseerden. Ook Jack Dorsey werkt met Block aan de ontwikkeling van een eigen hardware wallet.

Iedereen wil in crypto investeren

FTX investeerde al eerder in startups en wordt momenteel zelf gewaardeerd op een slordige 25 miljard dollar. Ook de andere grote exchanges zoals Coinbase of Binance investeren regelmatig in de sector. Binance maakte in november nog 100 miljoen euro vrij om in Frankrijk te investeren.

Enkele dagen geleden raakte ook bekend dat Katie Haun, een partner van de durfkapitalist A16z (Andreessen Horowitz), twee eigen fondsen wil lanceren. Haun wil 300 miljoen dollar ophalen om te investeren in jonge crypto startups. Daarnaast wil ze nog eens 600 miljoen dollar ophalen waarmee belegd zal worden in al meer gevestigde bedrijven, projecten of tokens in de cryptocurrency wereld.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

FTT grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu