Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Is Alibaba een aantrekkelijk koopje?

Is Alibaba een aantrekkelijk koopje?

Is Alibaba een aantrekkelijk koopje?

donderdag 13 januari 2022

De Chinese e-commercegigant Alibaba verloor al meer dan de helft tegenover de top van oktober 2020. Ondermeer Charlie Munger staat nu aan de koopkant.

Charlie Munger is bekend als de rechterhand van Warren Buffett en is een uitstekende waardebelegger. Hij koopt net als Warren Buffett ondergewaardeerde aandelen. Munger is de voorzitter van Daily Journal Corporation, een uitgever van kranten. In het vierde kwartaal verdubbelde Daily Journal Corporation zijn belang in Alibaba. Dat bleek begin januari uit een verplichte 13F filing. Het bedrijf bezit nu 602.060 aandelen van Alibaba, een belegging van momenteel zo'n slordige 83 miljoen dollar.

Alibaba is de laatste maanden fors teruggevallen op de beurs, onder meer door de onzekerheid over de plannen van de Chinese overheid. Deze greep hard in op bedrijven met monopolieposities en deelde boetes uit. Er werd een stokje gestoken voor de beursgang van Ant Group. Jack Ma, de topman van Alibaba, verdween zelfs enkele maanden van het toneel nadat hij openlijk kritiek had geuit op het beleid van de Chinese communistische partij.

Waarde

Het negatieve sentiment deed de koers van Alibaba dus fors dalen, maar de markt lijkt zo uit het oog te verliezen wat de eigenlijke waarde is van de business van Alibaba. Het bedrijf runt het grootste e-commerceplatform ter wereld en heeft meer dan 1,2 miljard klanten. Maandelijks komen daar nog miljoenen nieuwe klanten bij uit verschillende snelgroeiende Aziatische landen. Zo'n 23% van de klanten wonen buiten China en maken gebruik van Alibaba platformen zoals Aliexpress of Lazada. 

Naast de e-commercetak is Alibaba ook actief in cloud diensten. De omzet in deze tak nam met zo'n 30% toe in de eerste helft van het fiscale boekjaar. Alles wat met de cloud te maken heeft staat nog voor een mooie groei en daar zal Alibaba ook van profiteren.

Alibaba bezit ook een derde van Ant Group, dat één van de twee grote financiële apps in China in handen heeft. De andere grote app is WeChat Pay van Tencent. Ant Group wordt internationaal erkend als één van de waardevolste fintechs ter wereld.

De financiële positie van Alibaba werd intussen steeds steviger en het bedrijf kijkt aan tegen een berg cash van meer dan 40 miljard dollar. Nog eens 26,5 miljard dollar is geïnvesteerd in kortlopende beleggingen. Alibaba start alvast een aandeleninkoop programma en zal voor zo'n 15 miljard dollar aan eigen aandelen op de markt gaan opkopen.

Analisten

Barclays bevestigde gisteren zijn koopadvies voor Alibaba en hanteert een koersdoel van $247, haast 80% boven de slotkoers van $137,41. Citigroup geeft een koersdoel van $216 en Morgan Stanley en Nomura zijn iets pessimistischer met koersdoelen van respectievelijk $165 en $173.

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van onze meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Koers en grafiek CFD op Alibaba

Alibaba CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van de meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu