Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda Bitcoin ETC op beurs van Frankfurt

Bitpanda Bitcoin ETC op beurs van Frankfurt

Bitpanda Bitcoin ETC op beurs van Frankfurt

dinsdag 11 januari 2022

Bitpanda begon enkele weken geleden met het verdelen van beursgenoteerde trackers die de koers van een cryptomunt volgen.

De Bitpanda Bitcoin ETC wordt verhandeld op de XETRA, de elektronische exchange van de Deutsche Boerse. ETC staat voor Exchange Traded Cryptocurrency en geeft aan traditionele aandelenbeleggers de mogelijkheid om te investeren in een cryptomunt op dezelfde manier zoals ze een aandeel of ETF kopen. De ETC is ondermeer te koop via DEGIRO. Ook bij andere traditionele brokers zou je de ETC moeten kunnen verhandelen, maar zij moeten de ETC wel eerst beschikbaar maken op hun platform.

De Bitpanda Bitcoin ETC noteert in euro en kan uiteraard alleen verhandeld worden tijdens de openingsuren van de beurs. Dat is een nadeel, want op een cryptocurrency exchange als Bitpanda is er 24 op 24 en 7 op 7 handel mogelijk in bitcoin. Het voordeel van de ETC is dan weer dat je geen klant moet worden van een dergelijke exchange of dat je je geen zorgen moet maken over het bewaren van jouw bitcoin of het beschermen van jouw private keys.

Technisch gezien zorgt een market maker voor de liquiditeit, waardoor je de ETC kan kopen of verkopen. Bij een aankoop zal er op de achtergrond bitcoin gekocht worden, waarna deze bitcoin bij de custodian bewaard zal worden. Tenslotte wordt dan een ETC certificaat uitgegeven dat in jouw portefeuille terecht komt.

Fysieke bitcoin

De Bitpanda Bitcoin ETC is dus gedekt door 'fysieke' bitcoin die veilig bewaard wordt in een cold wallet. Dit is anders dan bijvoorbeeld de Amerikaanse ETF's waar vorig jaar zoveel over te doen was. Deze investeren in bitcoin futures en bezitten dus geen echte bitcoin.

Meer crypto trackers op komst

De Bitcoin ETC is nog maar de allereerste tracker die Bitpanda zal lanceren. Dit jaar zou er ook een tracker op Ethereum moeten volgen en een index ETC, die in een aantal cryptomunten tegelijk zal beleggen. Het is alvast een interessante optie voor wie vindt dat cryptomunten kopen op een exchange te omslachtig is, omdat je naast een aanmelding ook je identiteit moet verifiëren, terwijl dit bij jouw aandelenbroker al in orde is.

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van onze meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van de meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu