Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

dinsdag 11 januari 2022 - door Redactie

Bill Miller, de voormalige CEO van Legg Mason Capital Management, zegt dat hij de helft van zijn persoonlijk vermogen in bitcoin heeft belegd.

Miller is een legendarische belegger omdat hij in de periode 1991 tot 2005 de S&P500 index vijftien jaar op rij kon verslaan. Met zijn MVP1 hefboomfonds zat hij in 2017 al voor de helft in bitcoin, maar nu doet hij het ook met zijn persoonlijk vermogen.

Miller kocht zijn eerste bitcoin al in 2014 tegen een koers van zo'n 200 dollar. Hij kocht opnieuw op 500 dollar maar kocht daarna niet meer. Pas dit jaar begon hij terug te kopen, toen bitcoin na de top rond $66.000 in april fors daalde tot zo'n 30.000 dollar. Daarnaast heeft hij ook aandelen van MicroStrategy en de bitcoin miner Stronghold Digital Mining.

Verzekering

De miljardair zegt dat bitcoin een verzekering is tegen een financiële catastrofe. "Het enige dat je moet geloven is dat de vraag naar bitcoin sneller zal groeien dan 1,5% in de komende jaren, waardoor de prijs naar omhoog zal gaan", stelt Miller. "Als de vraag naar goud stijgt en goud duurder wordt, dan kan er meer geproduceerd worden omdat mijnen die nu niet winstgevend zijn dan opnieuw actief worden", klinkt het. Bij bitcoin kunnen er slechts 21 miljoen bitcoin in omloop komen en 90% van alle bitcoin is ondertussen al gemijnd. Jaarlijks groeit het aantal bitcoin nu met slechts 1,5%.

Advies voor kleine belegger

Bill Miller zegt dat de kleine belegger zeker niet de helft van zijn vermogen in bitcoin moet beleggen. Hij raadt wel aan om zo'n 1% in de cryptomunt te investeren.

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu