Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

Miljardair belegt de helft van zijn vermogen in bitcoin

dinsdag 11 januari 2022

Bill Miller, de voormalige CEO van Legg Mason Capital Management, zegt dat hij de helft van zijn persoonlijk vermogen in bitcoin heeft belegd.

Miller is een legendarische belegger omdat hij in de periode 1991 tot 2005 de S&P500 index vijftien jaar op rij kon verslaan. Met zijn MVP1 hefboomfonds zat hij in 2017 al voor de helft in bitcoin, maar nu doet hij het ook met zijn persoonlijk vermogen.

Miller kocht zijn eerste bitcoin al in 2014 tegen een koers van zo'n 200 dollar. Hij kocht opnieuw op 500 dollar maar kocht daarna niet meer. Pas dit jaar begon hij terug te kopen, toen bitcoin na de top rond $66.000 in april fors daalde tot zo'n 30.000 dollar. Daarnaast heeft hij ook aandelen van MicroStrategy en de bitcoin miner Stronghold Digital Mining.

Verzekering

De miljardair zegt dat bitcoin een verzekering is tegen een financiƫle catastrofe. "Het enige dat je moet geloven is dat de vraag naar bitcoin sneller zal groeien dan 1,5% in de komende jaren, waardoor de prijs naar omhoog zal gaan", stelt Miller. "Als de vraag naar goud stijgt en goud duurder wordt, dan kan er meer geproduceerd worden omdat mijnen die nu niet winstgevend zijn dan opnieuw actief worden", klinkt het. Bij bitcoin kunnen er slechts 21 miljoen bitcoin in omloop komen en 90% van alle bitcoin is ondertussen al gemijnd. Jaarlijks groeit het aantal bitcoin nu met slechts 1,5%.

Advies voor kleine belegger

Bill Miller zegt dat de kleine belegger zeker niet de helft van zijn vermogen in bitcoin moet beleggen. Hij raadt wel aan om zo'n 1% in de cryptomunt te investeren.

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Schrijf in op onze gratis nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van onze meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week stuurt Steven je een gratis nieuwsbrief met een overzicht van de meest recente artikels. De focus ligt op cryptocurrency nieuws.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu