Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wie huurt nog DVD's?

Wie huurt nog DVD's?

Wie huurt nog DVD's?

vrijdag 31 december 2021 - door Redactie

Hoewel streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime razend populair zijn, is er nog een grote markt voor de verhuur van DVD's.

Redbox heeft op zo'n 40.000 plaatsen in de VS een onbemande kiosk staan waar klanten gemakkelijk een selectie van DVD's kunnen huren voor een 1 of een paar dollar per dag. De dienst is vooral populair bij mensen die de stap naar streaming nog niet genomen hebben. Het gaat over miljoenen mensen: Redbox heeft bijvoorbeeld een loyalty programma dat zo'n 39 miljoen klanten telt.

Redbox kwam pas eind oktober naar de beurs door te fuseren met een SPAC en presenteerde al vrij snel teleurstellende resultaten. In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de netto omzet uit op 216,4 miljoen dollar, een daling met 53,5% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies werd uitgediept tot 99,2 miljoen dollar, tegenover 27,8 miljoen dollar in de eerste negen maanden van 2020.

Volgens analisten opereert Redbox momenteel in een erg moeilijke markt door de coronacrisis. Er werden namelijk weinig nieuwe blockbusters gelanceerd, wat in 2022 weer zal wijzigen. Dan komen nieuwe titels op de markt zoals Jurassic World, Transformers, Mission: Impossible, Top Gun, Avata en verschillende Marvel en DC Universe films. Deze nieuwe content zou weer meer mensen naar de Redbox kiosken moeten lokken.

Kan de omzet groeien?

Ondertussen is Redbox ook begonnen met streaming diensten. Er werd een platform opgezet voor AVOD (ad-supported video on demand). "Wanneer Redbox slechts 15% van zijn huidige klanten kan overtuigen, komt een omzet van 1 miljard dollar in zicht", zegt Alicia Reese van Wedbush Securities.

Ook analist Eric Wold van beurshuis B. Riley is positief gestemd en verwacht veel van het filmjaar 2022. Wold geeft het aandeel een koopadvies mee en een koersdoel van 35 dollar, maar liefst 360% boven de slotkoers van gisteren die op $7,62 lag.

Te optimistisch?

Andere waarnemers wijzen er op dat Redbox het potentieel van zijn streaming diensten wel erg optimistisch inschat. In 2020 kwam de streaming omzet uit op 40 miljoen dollar, in 2023 verwacht het bedrijf al een streaming omzet van 384 miljoen dollar.

Daarnaast verwacht Redbox dat de omzet uit de verhuur van DVD's redelijk constant blijft, terwijl deze omzet eigenlijk in vrije val is. In 2015 maakte Redbox nog deel uit van Outerwall en kwam de omzet van DVD verhuur uit op haast 1,8 miljard dollar. In 2019 was deze omzet al gedaald naar 809 miljoen dollar. Voor 2023 rekent Redbox op een omzet van 728 miljoen dollar uit de verhuur van DVD's, wat erg optimistisch is als de dalende trend van de DVD verhuur zich blijft verderzetten.

Het is dus afwachten of het management deze beloftes zal kunnen inlossen.

Grafiek van RedboxGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu