Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cloud computing staat nog voor mooie groei

Cloud computing staat nog voor mooie groei

Cloud computing staat nog voor mooie groei

vrijdag 24 december 2021 - door Redactie

Het cloudbedrijf DigitalOcean schat dat zijn omzet jaarlijks met 30% zal stijgen.

DigitalOcean kwam in maart van dit jaar naar de beurs en haalde 775 miljoen dollar op. DigitalOcean geeft zijn klanten toegang tot de cloud uit 14 data centers in de VS, India, Duitsland, Engeland, Canada, Singapore en Nederland. Het bedrijf levert cloud diensten aan zo'n 570.000 klanten, vooral kleinere bedrijven. Denk aan kleinere software fabrikanten die op zoek zijn naar een oplossing om hun software als een SaaS versie aan te bieden (Software as a Service). "Onze missie is om cloud computing eenvoudig te maken voor iedereen, zodat kleinere developers zich kunnen concentreren op het ontwikkelen van hun software", zei CEO Yancey Spruill.

DigitalOcean is ook goedkoper dan de giganten als Amazon Web Services, Google Cloud of Microsoft Azure. En omdat DigitalOcean zich richt op kleinere klanten hoeft het geen echte concurrentie te verwachten van de grote namen in deze sector. Deze concentreren zich vooral op de heel grote klanten.

Omzet groeit sterk

De omzet van DigitalOcean stijgt elk jaar. In het derde kwartaal groeide de omzet met 37% tegenover het vorige jaar. De omzet kwam uit op 111 miljoen dollar. De brutowinst kwam uit op 67,9 miljoen dollar, maar netto was er nog wel een verlies van 2 dollarcent per aandeel. Dit komt omdat het bedrijf zoals alle scale ups flink investeert. DigitalOcean realiseerde wel een positieve cashflow van 40,2 miljoen dollar, waardoor het bedrijf in de toekomst waarschijnlijk geen nood zal hebben aan vers kapitaal.

DigitalOcean verwacht nog enkele jaren een omzetgroei te kunnen realiseren van zo'n 30%. Het bedrijf mikt zo op een omzet van 1 miljard dollar tegen 2024. 

Koopadviezen

DigitalOcean wordt gevolgd door enkele beurshuizen die bijna allemaal een koopadvies geven. JMP Securities geeft een koersdoel van $123, meer dan 50% boven de koers van gisteren die op $81,26 eindigde. Bank of America Securities en Oppenheimer hanteren een koersdoel van respectievelijk $145 en $130.

Grafiek van DigitalOceanGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu