Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > AEye is een interessante LIDAR play

AEye is een interessante LIDAR play

AEye is een interessante LIDAR play

donderdag 16 december 2021 - door Redactie

De LIDAR technologie speelt een steeds grotere rol bij bijvoorbeeld zelfrijdende voertuigen of geavanceerde systemen voor bestuurdersassistentie.

LIDAR staat voor Laser Imaging Detection And Ranging. Het is nog best vergelijkbaar met een geavanceerde radar. Dankzij LIDAR kan de afstand tot kleinere objecten bepaald worden, wat nodig is om de systemen van zelfrijdende auto's te verfijnen. Op deze manier wordt namelijk in real time een accurate 3D map van de omgeving rond de auto gemaakt.

AEye is één van de verschillende jonge bedrijven die zich specialiseert in de opkomende LIDAR technologie. Ze geven zelf aan dat ze een betere techniek hebben ontwikkeld die ze iDAR noemen: Intelligent Detection and Ranging. AEye kwam in februari naar de beurs door een fusie met de SPAC CF Finance Acquisition Corp III.

"Tegen de juiste prijs zal LIDAR in elk toestel met een camera geïntegreerd worden", zegt CEO Blair LaCorte. "Rekening houdend met een brede adoptie van LIDAR verwachten we een totaal adresseerbare markt van zo'n 42 miljard dollar tegen 2030", klinkt het.

Voor 2021 voorspelde AEye een omzet van 4 miljoen dollar en een nettoverlies van 59 miljoen dollar. Tegen 2024 zou de omzet moeten groeien naar 175 miljoen dollar en vanaf dat jaar zou ook het break even punt moeten bereikt worden.

Continental

AEye heeft ondertussen een samenwerking afgesloten met Continental, één van de grootste automotive tech bedrijven ter wereld. Ze leveren hun ADAS systemen (Advanced Driver Assistance Systems) aan meer dan 50 automerken en hebben AEye gekozen om de volgende generatie van ADAS systemen met lange afstand LIDAR te ontwikkelen.

Koopadviezen

Momenteel wordt het aandeel opgevolgd door twee beurshuizen, die allebei koopadviezen geven. Roth Capital is daarbij het meest positief met een koersdoel van $15, zo'n 175% boven de slotkoers van gisteren die rond $5,45 lag. Guggenheim heeft een koersdoel van $14.

Roth Capital vermoedt dat AEye in het kalenderjaar 2022 een verlies gaat maken van zo'n 80 miljoen dollar. Het bedrijf kijkt echter uit op een berg cash van zo'n 300 miljoen dollar. Bij de beursgang werd er zo'n 182 miljoen dollar cash verworven. Recent sloot het bedrijf ook een deal met Tumim Stone Capital. In de komende drie jaren zal dat fonds tot wel 125 miljoen dollar aan nieuwe aandelen kunnen kopen, telkens met een kleine korting tegenover de marktprijs.

Grafiek van AEye IncGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu