Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Metaverse kan niet zonder Nvidia

Metaverse kan niet zonder Nvidia

Metaverse kan niet zonder Nvidia

donderdag 09 december 2021 - door Redactie

De chipmaker Nvidia presenteerde sterke resultaten en zal in de toekomst nog flink kunnen profiteren van de ontwikkeling van de metaverse.

Nvidia presenteerde in november sterke resultaten over het derde kwartaal. Het bedrijf boekte een recordomzet van 7,1 miljard dollar, een stijging van 50% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel de omzet van datacenters en gaming ging er flink op vooruit met respectievelijk 55% en 42%.

Ook voor het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht van zo'n 7,4 miljard dollar. Voor het gehele boekjaar wordt een winst per aandeel verwacht van zo'n $4,15. Afgezet tegen de aandelenkoers van zo'n 318 dollar maakt dat van Nvidia geen echt goedkoop aandeel. De aandelenkoers is tegenover begin dit jaar ook ruim verdubbeld. Toch zien waarnemers nog veel mogelijkheden voor groei.

Marktleider

Nvidia heeft momenteel een marktaandeel van meer dan 80% op de globale GPU markt. Een GPU of graphics processing unit is onmisbaar om bijvoorbeeld 3D beelden vloeiend op een scherm te kunnen tonen. Door de verwachte groei van de metaverse en gaming zit Nvidia hier dan ook op goud. De Nvidia chips zijn daarnaast ook onmisbaar om cryptocurrency te mijnen. Ook de snelgroeiende AI sector en deep learning worden bediend met het NVIDIA AI platform. Bekende toepassingen zijn bijvoorbeeld auto's die autonoom rijden of het herkennen van tumoren op scans.

Omniverse

Naast het leveren van de nodige hardware gooit Nvidia zich ook op software. Momenteel loopt er een beta van Omniverse, een platform waarop 3D toepassingen kunnen ontwikkeld worden. De Omniverse Replicator maakt bijvoorbeeld een accurate simulatie van een omgeving, waardoor AI systemen van autonome auto's getraind kunnen worden in de NVIDIA DRIVE Sim. Sinds de lancering van de beta hebben zo'n 70.000 mensen het platform gedownload. Zo'n 700 grote bedrijven evalueren het momenteel. Nvidia zal zo'n 9.000 dollar per jaar vragen om een team gebruik te laten maken van deze software. Zelf schatten ze de totale markt op zo'n 180 miljard dollar, waarvan ze een belangrijk deel willen veroveren.

Koersdoelen

Alle analisten geven koopadviezen voor het aandeel van Nvidia. Citigroup geeft een koersdoel van $350, zo'n 10% boven de huidige koers. Jefferies ziet het aandeel stijgen naar $370 en Tigress Financial hanteert een koersdoel van $400.

Grafiek van Nvidia (NVDA)Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu