Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Gaming gigant Ubisoft gaat in zee met Tezos

Gaming gigant Ubisoft gaat in zee met Tezos

Gaming gigant Ubisoft gaat in zee met Tezos

dinsdag 07 december 2021

Ubisoft gaat NFT's integreren in zijn games en doet daarvoor beroep op de Tezos blockchain.

NFT's zijn bekend van de digitale plaatjes die voor veel geld van eigenaar wisselen, maar ook in de gaming wereld maken ze opgang. Items of skins in games kunnen namelijk als een NFT gemint worden, waardoor ze uniek worden. In de blockchain sector zijn er al verschillende games die gebruik maken van deze technologie om bijvoorbeeld land te verkopen in een virtuele wereld. Recent kwam The Sandbox daarmee in het nieuws en ook andere metaverse cryptoprojecten genieten sinds kort van stevige belangstelling.

Traditionele gaming sector gooit zich op NFT's

Maar ook buiten de cryptowereld is er interesse in NFT's. En daarom stelde Ubisoft vandaag Ubisoft Quartz voor, een platform waar je 'Digits' kan verdienen of kopen. Dit zijn Ubisoft NFT's die in een spel in HD kunnen gebruikt worden. 

De eerste drie digits zijn een geweer, een helm en een beschermende broek. Deze items zullen via een airdrop op 9 december verdeeld worden en zullen bruikbaar zijn in de shooter game Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. De digits worden als een limited edition gelanceerd, er zullen dus bijvoorbeeld meerdere helmen verdeeld worden. Elke digit krijgt wel een uniek serienummer en wordt gekoppeld aan de naam van de speler. Als deze de digit later verkoopt, dan blijft zijn naam bewaard in de lijst van vorige eigenaars.

Koers Tezos stijgt 30%

De NFT's zullen verhandeld worden op marktplaatsen als rarible.com, waardoor ook mensen die niet gamen zullen kunnen investeren in deze items. Dit nieuws is natuurlijk een enorme opsteker voor het blockchain netwerk Tezos. De koers van de native token XTZ steeg vandaag met meer dan 30%. Wil je zelf cryptomunten kopen? Tezos kan je ondermeer verhandelen bij Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce.

Aandeel krijgt koopadvies

Ubisoft is een ronkende naam in de gaming wereld en is ondermeer de uitgever van games als Assassin's Creed en Prince of Persia. Ubisoft is genoteerd op Euronext Parijs en won vandaag zo'n 3% tot € 42,23. Beurshuizen Credit Suisse, JP Morgan en UBS geven allemaal een koopadvies een koersdoel van respectievelijk € 59, € 62 en € 67,50.

Tezos grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu