Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Star Bulk Carriers: rederij met een hoog dividend

Star Bulk Carriers: rederij met een hoog dividend

Star Bulk Carriers: rederij met een hoog dividend

donderdag 02 december 2021 - door Redactie

Star Bulk Carriers is gespecialiseerd in droge bulk vervoer en profiteert van het wereldwijd tekort aan dergelijke schepen.

Star Bulk Carriers is wereldwijd actief met het bulkvervoer van ondermeer kolen, granen, ijzererts en staal. Door de voorraadproblemen zal de vraag naar deze vorm van vervoer ook in 2022 nog hoog blijven, waardoor Star Bulk Carriers ook in de komende maanden nog mooie cijfers zal kunnen voorleggen. In China is er bijvoorbeeld nu een hoge vraag naar ijzererts uit Brazilië, waar ze vroeger veel uit Australië importeerden. De afstand tussen Brazilië en China is uiteraard veel groter, wat zich vertaalt in een hogere omzet voor de rederijen.

Baltic Dry Index

Voor de tarieven van de scheepvaart is het interessant om de Baltic Dry Exchange Index op te volgen. Deze index geeft weer welke prijzen er betaald worden om grondstoffen te vervoeren en geeft dus meteen een inzicht in wat de rederijen kunnen verdienen. Daar waar deze index in de eerste helft van 2020 nog tussen de 400 en 700 schommelde, zagen we in oktober een piek boven de 5500. De index viel vervolgens terug tot ongeveer 2500 en noteert nu opnieuw boven de 3000. Waarnemers verwachten dat de index hoog zal blijven en niet meteen zal terugvallen naar de veel lagere pre-covid niveaus.

Sterk kwartaal en goede vooruitzichten

De cijfers over het derde kwartaal werden in november gepubliceerd en waren erg sterk. Er werd een omzet geboekt van 415,7 miljoen dollar, tegenover 200,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 220,4 miljoen dollar, bijna een vertienvoudiging tegenover de 23,2 miljoen dollar van een jaar eerder.

Het bedrijf geeft zelf aan dat ze vol vertrouwen naar de toekomst kijken. Dankzij de herstellende groei en de hoge vraag naar infrastructuurwerken, blijft ook de vraag naar grondstoffen hoog. Omdat het aantal schepen dat voor dit vervoer kan zorgen wereldwijd beperkt is, zal Star Bulk Carriers nog een hele tijd kunnen profiteren van de hoge vraag.

Hoog dividend

Voor het hele jaar 2021 bedraagt het dividend 2,25 dollar. In mei werd $0,30 uitgekeerd, in augustus $0,70 en op 9 december zal tenslotte $1,25 worden uitgekeerd. Dat maakt op jaarbasis een bruto dividend rendement van meer dan 11%.

Koerspotentieel

De analisten zien ook de koers van het aandeel verder stijgen. H.C. Wainwright geeft een koersdoel van $35, zo'n 76% hoger dan de slotkoers van gisteren die net onder de 20 dollar lag. Cleaves Securities is nog optimistischer en geeft een koersdoel van $39, wat bijna een koersverdubbeling zou betekenen.

Grafiek van Star Bulk CarriersGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu