Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda krijgt toegang tot klanten Lydia

Bitpanda krijgt toegang tot klanten Lydia

Bitpanda krijgt toegang tot klanten Lydia

zondag 28 november 2021 - door Redactie

De Franse betaalapp Lydia gaat gebruik maken van de white label oplossing van de snelgroeiende crypto exchange Bitpanda.

Bitpanda uit Oostenrijk is aan een razendsnelle groei bezig. In de zomer haalde het bedrijf 263 miljoen dollar op om zijn expansie te financieren. Dankzij een white label oplossing kunnen partners via een API toegang krijgen tot de diensten van Bitpanda. Zo kunnen partners binnen een eigen omgeving hun klanten de mogelijkheid geven om cryptomunten te kopen.

Samenwerking

Enkele weken geleden kondigde Bitpanda een samenwerking aan met Fabrick uit Italiƫ, waardoor banken en fintechs op een snelle manier toegang kunnen krijgen tot de Bitpanda diensten. En zopas werd ook een samenwerking met de Franse betaalapp Lydia opgezet. Maar liefst 5,5 miljoen klanten zullen op deze manier kunnen handelen in de cryptomunten die door Bitpanda worden aangeboden.

"Met Lydia trading willen we onze klanten toegang geven tot een breed gamma van activa. We zijn de eerste partij op de Franse markt die gebruikers toegang geeft tot zo'n breed gamma van digitale assets", zegt Cyril Chiche, CEO van Lydia.

Naast cryptomunten biedt Bitpanda ook edelmetalen zoals goud en zilver aan. Eerder dit jaar werden ook fractionele aandelen gelanceerd, waarbij je via een digitaal contract een stukje van een aandeel kan kopen. Op die manier kan je met 100 euro al een gediversifieerde portefeuille samenstellen die blootstelling geeft aan verschillende individuele aandelen.

Frankrijk trekt crypto aan

Bij Bitpanda geven ze aan dat Frankrijk voor hen een belangrijke markt zal worden. Bitpanda is sinds december 2020 geregistreerd bij de Franse waakhond AMF en is momenteel een lokaal team aan het uitbouwen. Er zal weldra een kantoor in Parijs geopend worden.

Ook Binance zegt een kantoor in Frankrijk te overwegen. De crypto exchange investeerde onlangs 100 miljoen euro om het Franse blockchain en crypto ecosysteem te ondersteunen. Het programma kreeg de naam "Objective Moon" mee en zal ondermeer investeren in opleidingen en een blockchain accelerator.

Volgens FranceFintech is Frankrijk uniek gepositioneerd omdat het talent en ervaring heeft. De marktleider in hardware wallets Ledger komt bijvoorbeeld uit Frankrijk. Tegelijk wordt er gewerkt aan goede regulering. Met de steun van Binance hopen ze dat Franse bedrijven de leidende spelers in Europa kunnen worden.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu