Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Koers van autobedrijf Stellantis kan flink stijgen

Koers van autobedrijf Stellantis kan flink stijgen

Koers van autobedrijf Stellantis kan flink stijgen

donderdag 25 november 2021 - door Redactie

Analisten verhogen de koersdoelen voor Stellantis en menen dat het bedrijf goed zal kunnen profiteren van de elektrificatie van het wagenpark.

Stellantis ontstond in 2021 door de fusie van Fiat Chrysler Automobiles en het Franse PSA Group. Het nieuwe bedrijf overkoepelt nu meer dan 15 bekende merken, zoals bijvoorbeeld Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Fiat, Jeep, Opel en Peugeot. 

In het derde kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 32,6 miljard euro. In Europa is Stellantis de marktleider met een marktaandeel van zo'n 32%. Ook in landen als Brazilië en Argentinië is Stellantis de onbetwiste leider. De omzet van de groep is dus wereldwijd gespreid.

Elektrificatie

Lange tijd maakten de beleggers zich zorgen over de elektrificatie van het gamma van Stellantis. Ten opzichte van concurrenten is Stellantis dan ook wat goedkoper gewaardeerd. Recent maakte het bedrijf echter zijn plannen bekend. Er zal 30 miljard euro worden geïnvesteerd om de elektrische wagens verder te ontwikkelen. Het rijbereik van de auto's zal op 500 tot 800 kilometer uitkomen met een volle batterij.

Fors meer winst verwacht

Analisten wijzen er verder op dat de synergieën van de fusie nog tot uiting moeten komen. Daarnaast staan er heel wat nieuwe modellen van auto's op het programma. Dit alles samen zou ervoor moeten zorgen dat er een EBIT marge van meer dan 10% zal zijn tegen 2026. Dat zou uitkomen op een winst per aandeel van zo'n 4 euro.

Stellantis is ook genoteerd op Euronext Parijs en koerst daar op moment van schrijven rond de 17 euro. Deutsche Bank handhaaft het koopadvies en geeft een koersdoel mee van 30 euro. Goldman Sachs verhoogde het koersdoel recent van 18 euro naar 26 euro.

De grafiek hier onder toont het aandeel van Stellantis in dollar op de NYSE.

Grafiek van StellantisGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu