Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Metaverse en wat zijn de belangrijkste Metaverse-cryptoprojecten?

Wat is Metaverse en wat zijn de belangrijkste Metaverse-cryptoprojecten?

Wat is Metaverse en wat zijn de belangrijkste Metaverse-cryptoprojecten?

dinsdag 23 november 2021 - door Redactie

Ben jij al ooit in de Metaverse geweest? Sinds Facebook heeft aangegeven zich volledig te willen gaan storten op de ontwikkeling van de Metaverse is het begrip ontzettend populair geworden.

De Metaverse heeft veel te maken met cryptocurrencies, en daarom zullen we je in dit artikel meer vertellen over de Metaverse, zodat je helemaal op de hoogte bent. Ook gaan we kijken naar de belangrijkste cryptoprojecten van dit moment die zich op de Metaverse richten.

Wat is de Metaverse?

Niet gek wanneer je nog niet helemaal weet wat Metaverse is. Het is namelijk een begrip dat pas aan het einde van 2021 veel in de media kwam toen Facebook besloot om zijn naam te veranderen naar Meta. Dit hebben ze gedaan omdat ze zich volledig willen focussen op de Metaverse.

De Metaverse is een combinatie van ons fysieke en digitale leven. Het wordt gezien als een nieuwe fase van het internet waarin Augmented Reality (AR), Extended Reality (XR) en Virtual Reality (VR) onze fysieke wereld zullen samenbrengen met een onlinewereld.

De wereld zoals we die nu kennen zal drastisch veranderen met de komst van de Metaverse. De Metaverse zal een alternatief digitaal universum bieden waarin mensen niet alleen kunnen leven en werken, maar ook kunnen spelen.

Je kent waarschijnlijk wel de AR-brillen waardoor het lijkt alsof je in een andere wereld bent. Met zo’n bril kun je ook naar de Metaverse gaan. Dit is een digitale wereld waarin je met andere mensen leeft. Zo kun je bijvoorbeeld een vergadering in de Metaverse hebben. Het lijkt dan alsof je naast elkaar zit, terwijl jij in feite in een digitale wereld zit.

Wat heeft de Metaverse met crypto te maken?

De Metaverse heeft in het beginsel niet veel met crypto te maken. Het is echter wel een techniek die van de blockchaintechnologie gebruikt maakt. Er zijn namelijk veel cryptoprojecten die zich bezighouden met de Metaverse. We gaan verder in dit artikel in op welke projecten dit zijn, en wat je hier mee kunt doen.

Wanneer je een crypto trader bent is het belangrijk om meer te weten te komen over de Metaverse. Volgens Bloomberg zal de omvang van de Metaverse-markt tegen 2024 naar verwachting 800 miljard dollar bedragen.

Dit betekent dat de Metaverse in de komende jaren zeer lucratief zou kunnen worden. Daarom kun je jezelf het beste nu al inlezen over de Metaverse, zodat je gebruik zou kunnen maken van de stijgende populariteit in de Metaverse. Natuurlijk biedt het onderzoek van Bloomberg geen garantie dat je winst zult behalen om jouw investering in Metaverse projecten. Doe dus altijd zelf goed onderzoek.

De meeste Metaverse-platforms zullen hoogstwaarschijnlijk worden aangedreven door blockchaintechnologie. Hierdoor kunnen mensen digitale activa bezitten, opbouwen en verhandelen met behulp van non-fungible tokens (NFT's) en cryptocurrencies. Laten we eens gaan kijken naar de belangrijkste cryptoprojecten die zich volledig hebben gericht op de Metaverse.

Decentraland (MANA)

Decentraland is een van de bekendste projecten die zich bezighoudt met de Metaverse. Decentraland is een op blockchain gebaseerd VR-platform waar gebruikers grond kunnen kopen, verkopen en ontwikkelen, terwijl ze games spelen, inhoud creëren en met elkaar communiceren.

Decentraland is het grootste virtuele universum in de NFT-wereld en wordt vertegenwoordigd door een non-fungible ERC-71 token die bekend staat als LAND. Elk landperceel op Decentraland is uniek en eigenaars kunnen zelf kiezen wat ze met hun deel van het land doen.

Gebruikers kunnen LAND op het platform kopen met MANA. MANA wordt niet alleen gebruikt om LAND te kopen, het is ook het belangrijkste token dat op Decentraland wordt gebruikt. Als token wordt het gebruikt om te betalen voor goederen en diensten. Het is ook gebouwd op Ethereum en kan worden gekocht en verkocht tegen andere cryptocurrencies of tegen fiatvaluta.

Het totale aanbod van MANA's is vastgesteld op 2,6 miljard MANA's. Dit betekent dat er nooit meer dan 2,6 miljard MANA's op een bepaald moment zullen zijn.

MANA kan je kopen via de Nederlandse websites Bitvavo of Bitcoin Meester.

Meta en Meta Tokenized Shares (FB)

Mark Zuckerberg wil dat zijn bedrijf, Facebook, een Metaverse-bedrijf wordt. Het is dan ook geen verrassing dat Facebook veel geld geïnvesteerd heeft in de Metaverse. Tot dusver heeft dit bedrijf meer dan 50 miljoen dollar geïnvesteerd in zijn Metaverse-projecten onder de naam ‘XR Programs and Research Fund’.

Met al het geld dat Facebook in de Metaverse investeert, kan het interessant zijn om nu te investeren in aandelen van Meta, de nieuwe naam van het bedrijf boven Facebook. Zij zouden immers over een paar jaar, wanneer de Metaverse nog verder ontwikkeld is, veel geld waard kunnen zijn. Aandelen van Meta kan je op de beurs kopen via aan aandelenbroker.

Binnen de cryptocurrency wereld kan je ook investeren in Meta Tokenized Shares. Dit zijn tokenized derivaten die traditionele effecten vertegenwoordigen. Eenvoudiger gezegd zijn het zijn tokenized versies van aandelen, die meestal 1:1 ondersteund door de onderliggende aandelen. Bij Bitpanda kan je zelfs investeren in fractionele aandelen en moet je zelfs geen volledig aandeel kopen. Dit kan interessant zijn als de prijs van 1 aandeel hoog is. In het geval van Meta betaal je momenteel meer dan 330 dollar voor 1 aandeel.

Een bijkomend voordeel is dat deze fractionele aandelen 24/7 kunnen verhandeld worden, in tegenstelling tot de echte Meta-aandelen.

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity is een NFT-gebaseerd online videospel dat gebruik maakt van op Ethereum gebaseerde AXS- en SLP-tokens. In dit spel fokken en vechten spelers met hun digitale huisdieren, genaamd Axies. Het Axie Infinity spel gebruikt het AXS-token voor het bestuur.

Tokenhouders hebben de mogelijkheid om te stemmen en de richting van de spelwereld te bepalen. Dit is anders dan bij traditionele spellen, waar de spelontwikkelaars alle beslissingen nemen. AXS-houders kunnen niet alleen hun tokens inzetten en meer winnen, maar ze kunnen ook stemmen voor verschillende bestuursvoorstellen.

Axie Infinity gebruikt ook het Smooth Love Potion (SLP) token. De SLP-token wordt hoofdzakelijk gebruikt voor fokdoeleinden. Spelers kunnen het SLP-token verdienen door avonturen en gevechten in het spel te winnen. Het belangrijkste verschil tussen het SLP-token en het AXS-token is dat het geen governance token is. Daarom kan het niet worden gebruikt om te stemmen. De totale voorraad van het AXS-token is 270 miljoen.

Axie Infinity kan je kopen via de Nederlandse websites Bitvavo of Bitcoin Meester.

The Sandbox (SAND)

Met een maximum bod van 3 miljard tokens is SAND een andere token die op je Metaverse radar zou moeten staan. The Sandbox is een virtuele wereld die, net als de meeste platformen in dit artikel, gebouwd is op de blockchain van Ethereum.

Op het platform kunnen spelers hun spelervaring opbouwen, uitvoeren en bezitten. Het platform gebruikt het SAND token, wat een ERC-20 utility token is dat wordt gebruikt voor governance, staking en transfers.

Sinds Facebook bekend maakte om zich voornamelijk te gaan richten op de Metaverse, steeg de waarde van SAND-tokens enorm. Dit komt doordat The Sandbox een van de belangrijkste projecten is binnen de Metaverse-markt. Daarom is The Sandbox het zeker waard om onderzoek naar te doen.

The Sandbox kan je kopen via de Nederlandse websites Bitvavo of Bitcoin Meester.

Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin is een andere metaverse token waar je onderzoek naar zou kunnen doen, mocht je geïnteresseerd zijn om erin te investeren. Het is een op Ethereum gebaseerd token dat het gebruik van NFT's door gebruikers, merken en bedrijven wil vergemakkelijken. NFT's gebouwd met Enjin gebruiken echter de ERC-1155 standaard, die verschilt van de algemeen gebruikte ERC-721 standaard.

NFTs gemaakt in de Enjin omgeving worden direct ondersteund door ENJ. ENJ is de eigen munteenheid die op het platform wordt gebruikt. Telkens wanneer een nieuwe NFT wordt geproduceerd op het netwerk, wordt een bepaalde hoeveelheid ENJ geslagen in het token. Deze geblokkeerde fondsen zijn wat de nieuwe tokens echte waarde geven.

Daarnaast heeft Enjin niet lang geleden bijna $19 miljoen opgehaald die gebruikt zal worden om een Polkadot-gebaseerde blockchain voor NFT's te bouwen. Het ENJ-token heeft een maximale voorraad van 1 miljard tokens.

Enjin kan je kopen via de Nederlandse websites Bitvavo of Bitcoin Meester.

MANA grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu