Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

dinsdag 23 november 2021 - door Redactie

De olieprijs stijgt vandaag met haast 4%. Aanleiding is de VS die de oliereserves aanspreekt.

De olieprijs stond al enkele dagen onder druk en was onder de 80 dollar terecht gekomen. De VS vindt dat de olieprijs veel te hoog is en probeerde in een gecoördineerde actie de prijs wat lager te duwen. Dat had echter een averechts effect.

Joe Biden kondigde aan dat Department of Energy 50 miljoen vaten olie zou vrijgeven uit de Strategic Petroleum Reserve (SPR). Andere landen zoals China, India, Japan en het VK volgden het voorbeeld van de VS.

Reeds in de prijs

De vrijgave van 50 miljoen vaten komt overeen met ongeveer twee en een halve dagen olieconsumptie in de VS. Veel effect op de koers was er dus niet te verwachten. Bovendien heeft de markt de vrijgave van deze strategische reserves reeds ingeprijsd. "De vrijgave van strategische reserves zijn geen duurzame bron van extra aanbod", merkten analisten van Barclays op. "Het effect van zo'n marktingrijpen kan dus hoogstens erg tijdelijk zijn."

Vergeldingsactie?

De markt lijkt er nu vooral op te rekenen dat de OPEC+ de productie niet gaat opdrijven. "Het risico bestaat dat de OPEC+ slecht gaat reageren op de actie van de VS en de geplande uitbreidingen van de productie gaat pauzeren", zeggen analisten van ING. "Het vooruitzicht van een OPEC+ vergeldingsactie kan de olieprijzen volatiel houden in de komende weken", klinkt het.

Update: corona slaat weer toe

Door het opduiken van een nieuwe variant van het coronavirus zijn de koersen tegen het einde van de week opnieuw onder druk komen te staan. Door lockdowns en een verbod op vliegreizen zal de vraag naar olie weer sterk afnemen.

Grafiek van Brent olieGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu