Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

Olieprijs spurt omhoog nadat VS strategische reserve aanspreekt

dinsdag 23 november 2021 - door Redactie

De olieprijs stijgt vandaag met haast 4%. Aanleiding is de VS die de oliereserves aanspreekt.

De olieprijs stond al enkele dagen onder druk en was onder de 80 dollar terecht gekomen. De VS vindt dat de olieprijs veel te hoog is en probeerde in een gecoƶrdineerde actie de prijs wat lager te duwen. Dat had echter een averechts effect.

Joe Biden kondigde aan dat Department of Energy 50 miljoen vaten olie zou vrijgeven uit de Strategic Petroleum Reserve (SPR). Andere landen zoals China, India, Japan en het VK volgden het voorbeeld van de VS.

Reeds in de prijs

De vrijgave van 50 miljoen vaten komt overeen met ongeveer twee en een halve dagen olieconsumptie in de VS. Veel effect op de koers was er dus niet te verwachten. Bovendien heeft de markt de vrijgave van deze strategische reserves reeds ingeprijsd. "De vrijgave van strategische reserves zijn geen duurzame bron van extra aanbod", merkten analisten van Barclays op. "Het effect van zo'n marktingrijpen kan dus hoogstens erg tijdelijk zijn."

Vergeldingsactie?

De markt lijkt er nu vooral op te rekenen dat de OPEC+ de productie niet gaat opdrijven. "Het risico bestaat dat de OPEC+ slecht gaat reageren op de actie van de VS en de geplande uitbreidingen van de productie gaat pauzeren", zeggen analisten van ING. "Het vooruitzicht van een OPEC+ vergeldingsactie kan de olieprijzen volatiel houden in de komende weken", klinkt het.

Update: corona slaat weer toe

Door het opduiken van een nieuwe variant van het coronavirus zijn de koersen tegen het einde van de week opnieuw onder druk komen te staan. Door lockdowns en een verbod op vliegreizen zal de vraag naar olie weer sterk afnemen.

Grafiek van Brent olieGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu