Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Broker DEGIRO schrapt transactiekosten voor meeste aandelen

Broker DEGIRO schrapt transactiekosten voor meeste aandelen

Broker DEGIRO schrapt transactiekosten voor meeste aandelen

maandag 22 november 2021 - door Redactie

Onlinebroker DEGIRO liet vorige week weten dat de transactiekosten voor aandelen wegvallen of fors verlagen.

Heel wat neobrokers maken al een tijdje furore met de gratis handel in aandelen. In veel gevallen gaat het dan over Payment-for-Orderflow, waarbij de orders naar market makers worden doorgestuurd, die vervolgens de broker een vergoeding betalen. Met deze techniek is het niet altijd zeker of de klant de beste prijs krijgt.

DEGIRO zet nu ook het mes in de tarieven, maar past geen Payment-for-Orderflow toe. Vanaf vandaag kan je de aandelen in de VS gratis verhandelen. Het commissieloon valt volledig weg, maar je betaalt nog wel 0,50 euro 'handlingskosten' voor ondermeer de clearing & settlement. Daarnaast wordt er ook 0,25% aangerekend voor het omzetten van euro's in dollars of omgekeerd.

Er zal ook een selectie van ETF's gratis verhandeld kunnen worden. En vanaf 20 december daalt ook het tarief voor aandelentransacties op de beurs van Amsterdam of Brussel. Je betaalt dan nog slechts 2 euro. Voor het aankopen van aandelen in andere landen, zoals Australië of Japan, zal 5 euro worden aangerekend.

Mikken op sterke groei

DEGIRO denkt dat het schrappen van de kosten nog meer klanten over de streep zal trekken. De broker telt ondertussen al meer dan 1 miljoen klanten uit 18 Europese landen en is ondergebracht bij de Europese groep flatexDEGIRO. Tegen 2026 mikt deze groep op 7 à 8 miljoen klanten.

DEGIRO verdient ondermeer geld door wisselkoerskosten aan te rekenen en kan ook de aandelen van klanten uitlenen aan partijen die short willen gaan. Hiervoor ontvangt DEGIRO een vergoeding. Als klant van DEGIRO kan je ook zelf short gaan. Afhankelijk van de risicocategorie betaal je dan een rente van 1 tot 2% op jaarbasis.Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu