Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Educatiebedrijf Aspen Group zet in op healthcare

Educatiebedrijf Aspen Group zet in op healthcare

Educatiebedrijf Aspen Group zet in op healthcare

woensdag 17 november 2021 - door Redactie

Er is in de VS een hoge vraag naar betaalbare healthcare opleidingen. Aspen Group speelt hier op in met een mix van online studeren en echte campussen.

Aspen Group speelt met zijn universiteiten in op een probleem in de Amerikaanse samenleving. Er is een grote vraag naar verpleegkundigen, maar bij de traditionele hogescholen en universiteiten is er een gebrek aan capaciteit. In 2017 weigerden deze instellingen zo'n 56.000 mensen die wel aan de opleidingsvoorwaarden voldeden. Als gevolg hiervan zijn er wachtlijsten van twee tot drie jaren bij de traditionele opleidingsaanbieders.

Volgens het US Bureau of Labor Statistics zitten heel wat Amerikaanse verpleegkundigen dicht tegen de pensioenleeftijd. In het komende decennium zullen er jaarlijks 200.000 geregistreerde verpleegkundigen moeten bijkomen. Verpleegkunde is in de VS een goedbetaalde job met een mediaan inkomen van zo'n 75.000 dollar per jaar. Het gaat dus over een aantrekkelijke job, hoewel er tijdelijk wel wat minder interesse is door de coronacrisis.

Betaalbare opleidingen

Aspen Group biedt betaalbare bacheloropleidingen tot zelfs doctoraten aan, die zowat de helft goedkoper zijn dan Chamberlain en Walden Universities, twee andere grote online spelers. In alle gevallen gaat het over een mix van online studeren en echte campussen.

De studenten zijn erg tevreden over Aspen Group en geven een tevredenheidsscore van 95%. Uniek bij Aspen Group is dat studenten een vast bedrag per maand betalen van zo'n 250 tot 300 dollar. Een groot contrast met andere aanbieders waar meteen duizenden dollars moeten betaald worden. Door te studeren bij Aspen moeten de deelnemers geen studentenleningen afsluiten.

Breakeven in zicht

In het eerste kwartaal van fiscaal boekjaar 2022 boekte Aspen Group een omzet van 19,4 miljoen dollar, tegenover 15,2 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies kwam uit op 0,9 miljoen dollar. Volgens analisten is het breakeven punt nabij. Voor 2023 wordt een winst voorspeld van zo'n 1 miljoen dollar.

Aspen opende een eerste campus in 2018 in Phoenix en heeft nu 3 campussen in andere steden. Momenteel zijn er 6 nieuwe locaties in ontwikkeling. Op deze manier zal Aspen Group de opleidingscapaciteit binnen een jaar ongeveer kunnen verviervoudigen.

Het aandeel noteert momenteel rond 4,5 dollar en kwam de voorbije maanden vooral onder druk te staan omdat er minder mensen inschreven voor een opleiding door de COVID-19 crisis. Aspen Group wordt vooral opgevolgd door kleinere beurshuizen, die het aandeel allemaal ondergewaardeerd vinden en dus koopadviezen geven. Craig-Hallum geeft een koersdoel van $10, zo'n 123% boven de huidige koers. Roth Capital ziet het aandeel stijgen naar $11 en Canaccord Genuity heeft zelfs een koersdoel van $13.

Grafiek van Aspen GroupGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu