Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Netflix scoort monsterhit met Squid Game en zet in op merchandising

Netflix scoort monsterhit met Squid Game en zet in op merchandising

Netflix scoort monsterhit met Squid Game en zet in op merchandising

dinsdag 12 oktober 2021

De Koreaanse Netflix original Squid Game is ondertussen de populairste serie in meer dan 90 landen. Netflix wil nu ook meer merchandising aan de man brengen.

In Squid Game moeten mensen met hoge schulden kinderspelletjes spelen om geld te kunnen winnen. Wie de opdrachten niet tot een goed einde brengt, wordt genadeloos vermoord. De gewelddadige serie is niet geschikt voor kinderen, maar via platformen als TikTok is Squid Game in no time wereldwijd beroemd geworden. De series is hiermee goed op weg om het grootste succes van Netflix ooit te worden.

Netflix investeert flink in lokale content en laat deze vervolgens los op een wereldwijd publiek. Af en toe zit er dan ook een megasucces bij, zoals we bijvoorbeeld ook zien bij de Spaanse hit La Casa De Papel.

Ondanks deze succesvolle series krijgt Netflix het op streaming gebied wel steeds zwaarder te verduren. Het bedrijf is nog steeds marktleider, maar Amazon, Disney en Apple timmeren ook flink aan hun streaming diensten. Netflix wil daarom ook nieuwe markten aanboren.

Nieuwe inkomstenbronnen

Netflix en Walmart kondigden gisteren een samenwerking aan, waarbij merchandise van Netflix series op de Walmart webshop aan de man gebracht wordt. Denk aan t-shirts, poppetjes, speelgoed en andere hebbedingen.

Recent raakte ook bekend dat Netflix zich op de gaming markt wil wagen. Voor computerspelletjes is streaming ook al een tijdje populair geworden. En laat dat net iets zijn waar Netflix veel ervaring mee heeft. Bovendien investeert Netflix flink in eigen content, wat in het geval van games tot nieuwe blockbusters zou kunnen leiden. Netflix nam onlangs al de spelletjesontwikkelaar Night School Studio over, bekend van Oxenfree.

Kwartaalcijfers

Netflix zal op 19 oktober de cijfers over het derde kwartaal publiceren. De analisten voorspellen een winst per aandeel van $2,55. Netflix stelde zelf een omzet van 7,48 miljard dollar voorop. Net zoals bij elk kwartaalrapport is het uitkijken naar het aantal nieuwe abonnees. Het bedrijf verwacht zelf een nettogroei van 3,5 miljoen abonnees te kunnen realiseren.

Analisten zien beperkt koerspotentieel

De meeste analisten hebben nog een koopadvies voor Netflix, maar voorspellen geen gigantische koerswinsten. Credit Suisse trok deze week het koersdoel op naar 740 dollar, zo'n 18% boven de slotkoers van gisteren rond $627. Bank of America hanteert $680 als koersdoel en Cowen & Co. vindt $650 een faire prijs.

Koers en grafiek CFD op Netflix - NFLX

Netflix - NFLX CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu