Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mooie dividenden in de oliesector

Mooie dividenden in de oliesector

Mooie dividenden in de oliesector

woensdag 06 oktober 2021 - door Redactie

Falcon Minerals uit de VS betaalt elk kwartaal een mooi dividend uit. Door de hoge olie-en gasprijs kan het dividendrendement nog oplopen.

Falcon Minerals koerst momenteel rond $5,41 en heeft in februari, mei en augustus al een kwartaaldividend betaald. Het ging over respectievelijk 7, 10 en 15 dollarcent. Het bedrijf is hiermee goed op weg om op een jaarlijks dividendrendement te stranden van meer dan 7%. Falcon Minerals verklaart ook dat het zijn missie is om de aandeelhouders te belonen met aantrekkelijke dividenden.

De inkomsten van Falcon Minerals zijn uiteraard sterk afhankelijk van de olieprijs en de gasprijs, maar met een olieprijs boven de 80 dollar kan het niet meer stuk. Het kwartaaldividend wordt geschat rond 14,4 dollarcent bij een olieprijs van 65 dollar. Bij een gemiddelde olieprijs van 70 dollar loopt het kwartaaldividend op naar zo'n 15,7 dollarcent. Als we wat voorzichtiger zijn en de toekomstige kwartalen inschatten op een dividend uitbetaling van 12 dollarcent, dan nog behalen we een jaarlijks dividend van $0,48. Afgezet tegen de huidige koers zou dat uitkomen op een dividendrendement van haast 8,9%.

Beleggers die geloven dat de olieprijs hoog zal blijven, kunnen dus in Falcon Minerals een aantrekkelijk dividend aandeel vinden. Zelfs een daling van de olieprijs met 25% zou nog geen afbreuk doen aan dit idee.

De aandelenkoers van Falcon Minerals is dit jaar al haast verdubbeld, maar analisten zien nog meer potentieel. JonesTrading is het meest positief met een koersdoel van 11 dollar, meer dan het dubbele van de huidige koers. Wells Fargo houdt het koersdoel op $8, wat nog steeds een opwaarts potentieel is van bijna 50%.

Aandelen Falcon Minerals kunnen gekocht worden via een broker voor aandelen. Vergelijk hier aandelenbrokers.

Grafiek van Sitio RoyaltiesGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu