Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs op hoogste niveau in drie jaren

Olieprijs op hoogste niveau in drie jaren

Olieprijs op hoogste niveau in drie jaren

dinsdag 28 september 2021

Een vat Brent Olie koerst boven de 80 dollar, een koersniveau dat we in haast drie jaren niet meer gezien hebben. Een sterk stijgende vraag en een traag groeiend aanbod is de oorzaak.

Beurshuis Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor de olieprijs al opgetrokken naar 90 dollar voor het einde van dit jaar. Volgens het beurshuis is er een sterk herstel van de vraag doordat op veel plaatsen in de wereld de corona lockdowns opgeheven zijn. Mensen rijden weer meer met de auto of reizen opnieuw met het vliegtuig, wat voor een sterke stijging zorgt in de vraag naar olie. Tegelijk neemt het aanbod maar mondjesmaat toe, wat de prijzen in de hoogte stuurt.

Door aanbodtekorten en de vrees voor een stevige winter zijn ook de prijzen voor gas sterk gestegen. Dit trekt de prijs van olie mee de hoogte in. Daarnaast blijkt de impact van de Delta variant van het coronavirus beter mee te vallen dan verwacht. Het globale aanbodtekort is hierdoor groter dan verwacht, waardoor Goldman Sachs bullish blijft voor de olieprijs.

Verder heeft de orkaan Ida vorige maand ook heel wat schade aangericht in de VS, waarbij heel wat offshore productiefaciliteiten van gas en olie werden geraakt. Het zal een tijdje duren vooraleer deze weer allemaal actief zijn, wat voor nog meer schaarste zorgt.

Nieuwe highs

Nemen we de technische analyse er bij, dan zien we de olieprijs een nieuw hoogtepunt maken. Nieuwe highs bevestigen uiteraard dat er een stijgende trend aan het werk is. De eerst volgende target is nu $85, het hoogtepunt dat in oktober 2018 werd neergezet. De bovenkant van het trendkanaal bevindt zich momenteel ook rond dat niveau. Stijgen we nog verder, dan zijn de volgende targets $90 en $98.

Olieprijs op hoogste niveau in drie jaren

Grafiek: Tradingview

Bij een eventuele correctie zien we nu aan de onderkant de eerste opvangnetten rond $71 en $71,50. Daaronder komt de stijgende trendlijn van het trendkanaal in beeld, dat momenteel gelijk loopt met het 200 daags glijdend gemiddelde.

Wil je graag zelf inspelen op de bewegingen van de olieprijs? Dat kan via CFD's. CFD brokers vergelijken kan op onze website.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu