Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal lanceert cryptocurrency dienst in het VK

Paypal lanceert cryptocurrency dienst in het VK

Paypal lanceert cryptocurrency dienst in het VK

maandag 23 augustus 2021

Het Amerikaanse Paypal introduceerde vorig jaar zijn cryptocurrency dienst in de VS. Vanaf deze week zal dit ook in het VK mogelijk worden.

Paypal laat sinds vorig jaar toe dat zijn klanten enkele cryptomunten kunnen kopen, bewaren en verkopen binnen het Paypal platform. De resultaten daarvan zijn erg hoopgevend en Paypal begint de dienst nu ook verder uit te rollen. Het VK komt als eerste aan de beurt, en ook hier verwacht Paypal dat gebruikers vlot hun weg zullen vinden naar het cryptocurrency aanbod.

Paypal geeft zelf aan dat zij het voor gebruikers gemakkelijk maken om de eerste stappen te zetten in de cryptocurrency wereld, binnen een app die ze al lang kennen en gebruiken. Enige nadeel is wel dat het over een gesloten systeem gaat: gebruikers kunnen geen cryptomunten verzenden naar een externe hardware wallet. Wel kunnen ze binnen de Paypal omgeving de cryptomunten gebruiken om te betalen in winkels.

Paypal zou naar verluidt wel aan het werken zijn aan de mogelijkheid om bitcoins op te nemen. Eerder zei Jose Fernandez da Ponte, het hoofd van blockchain en crypto, dat ze onderzoeken hoe gebruikers hun cryptomunten kunnen verzenden naar of opnemen van hun Paypal adres. Het is momenteel nog onduidelijk of en wanneer deze dienst zal uitgerold worden. Het gonst verder ook van de geruchten dat Paypal aan een eigen stablecoin bezig is.

De analisten blijven positief gestemd voor Paypal. Het aandeel koerst rond de 275 dollar, maar Barclays hanteert een koersdoel van 350 dollar, wat een stijging van zo'n 27% zou betekenen. Morgan Stanley is iets minder positief en ziet Paypal stijgen naar 340 dollar.

Koers en grafiek CFD op Paypal

Paypal CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu