Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > OPEC+ deal zet olieprijs onder druk

OPEC+ deal zet olieprijs onder druk

OPEC+ deal zet olieprijs onder druk

woensdag 21 juli 2021

Afgelopen zondag kwam het toch tot een compromis binnen de OPEC+. Samen met de hernieuwde vrees voor een heropflakkering van het coronavirus duwde dit de olieprijs fors lager.

Door het coronavirus viel de economie stil en viel ook de vraag naar olie weg. De OPEC+ reageerde daar vorig jaar op door de productie met 10 miljoen vaten per dag te verminderen. Gaandeweg werd de productie opnieuw opgetrokken, maar er was onenigheid over hoe snel dat nu moet gaan.

In het nieuwe akkoord is nu vastgelegd dat de productie tussen augustus en december gradueel zal opgetrokken worden met 2 miljoen vaten per dag. Tegen september 2022 zou de productiebeperking volledig afgebouwd zijn. De OPEC blijft de situatie wel opvolgen om eventueel in te grijpen als de economie een nieuwe terugval kent.

De olieprijs tikte begin deze maand de 78 dollar aan en kwam fors onder druk te staan door het nieuwe akkoord. Gisteren gingen we even onder de 70 dollar piepen. Een andere factor die meespeelt zijn de stijgende COVID-19 besmettingscijfers in de meeste landen. Bij een echte heropflakkering van het virus zou dit de vraag naar olie opnieuw onder druk zetten, waardoor er al snel een aanbodoverschot zal ontstaan en de prijs dus fors zou kunnen dalen.

Marwan Younes, chief investment officer bij het grondstoffen hefboomfonds van Massar Capital Management, verwacht ook een verder daling van de olieprijs. Hij rekent op een range tussen 60 en 65 dollar als faire prijs. Zakenbank Goldman Sachs houdt nog steeds vast aan een target van 80 dollar per vat voor deze zomer.

Zelf profiteren van stijgende of dalende koersen? Op de olieprijs kan je speculeren via CFD's. Op onze website kan je CFD brokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu