Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Circle trekt naar de beurs

Circle trekt naar de beurs

Circle trekt naar de beurs

maandag 12 juli 2021

Circle is het volgende cryptocurrency bedrijf dat zijn opwachting maakt op de beurstabellen van Wall Street.

Circle Internet Financial geeft de USD Coin uit (USDC), een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Momenteel zijn er 25,9 miljard USD Coins in circulatie en Circle verwacht dat dit tegen het einde van 2023 zal oplopen tot zo'n 190 miljard.

De USDC is momenteel beschikbaar op de blockchain netwerken van ondermeer Ethereum, Algorand, Solana en Stellar, terwijl er gewerkt wordt aan de lancering op nog andere blockchains. De USDC is volledig gebacked door reserves in Amerikaanse dollars en wordt algemeen als een meer betrouwbare stablecoin gezien tegenover het populaire Tether (USDT). CEO Jeremy Allaire van Circle zegt dat zijn bedrijf de meest transparante uitgever van stablecoins zal worden, zodat iedereen kan controleren dat 1 USDC wel werkelijk gedekt is door 1 echte dollar.

Volgens Circle is het betalen met USDC veel interessanter voor internationale bedrijven omdat internationale betalingen goedkoper, sneller en gemakkelijker verlopen. "De USDC combineert de kracht van cryptocurrency met de stabiliteit van de Amerikaanse dollar. Daarom is het de beste optie voor de internationale handel", klinkt het.

SPAC

De beursgang van Circle zal technisch gebeuren door een fusie met de SPAC Concord Acquisition Corp. van de voormalige Barclays baas Bob Diamond. De SPAC haalde in december 276 miljoen dollar op bij zijn IPO. Tegelijk zullen andere grote investeerders zoals Marshall Wace, Ark Investment Management, Fidelity en Third Point zo'n 415 miljoen dollar investeren. In totaal wordt Circle zo gewaardeerd op zo'n 4,5 miljard dollar.

Eerder dit jaar ging de cryptocurrency exchange Coinbase naar de beurs via een direct listing. De broker eToro koos ook voor een fusie met een SPAC, waardoor dit bedrijf in het derde kwartaal op de beurs mag verwacht worden. De eerste handelsdag van Circle zal vermoedelijk eerder in het vierde kwartaal van dit jaar doorgaan.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu