Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ayr Wellness rekent op sterke groei in 2021

Ayr Wellness rekent op sterke groei in 2021

Ayr Wellness rekent op sterke groei in 2021

vrijdag 04 juni 2021

De cannabis industrie groeit sterk in de VS en Ayr Wellness plukt daar de vruchten van.

Ayr Wellness is een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op de productie en verkoop van medicinale cannabis of wellness producten gebaseerd op deze plant. Via verkooppunten die zoals een apotheek zijn ingericht worden de producten aan de man gebracht.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Ayr Wellness een omzet van 58,4 miljoen dollar, een stijging van 74% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet stijgt sterk omdat de markt groeit en omdat er nieuwe verkooppunten worden geopend, maar ook omdat Ayr Wellness actief overnames doet. Zo werd in het eerste kwartaal de overname van Liberty Health Sciences afgerond.

Ayr Wellness investeert sterk in verdere groei en rekent voor het huidige kwartaal op een omzet van 90 miljoen dollar. Daarna zou de groei flink moeten versnellen door nieuwe verkooppunten en het afronden van nieuwe overnames.  Voor het hele jaar wordt zelfs een omzet van 725 miljoen dollar vooropgesteld.

Ook de analisten zijn overwegend positief gestemd. Needham geeft een koopadvies en een koersdoel van 43,50 dollar, bijna 50% boven de huidige koers die rond 29 dollar schommelt. Canaccord Genuity geeft zelfs een koersdoel van $58,02. Northland Securities is heel wat voorzichtiger met een koersdoel van $35.

Grafiek van het aandeel Ayr Wellness


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu