Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin: top gezet of tijdelijke correctie?

Bitcoin: top gezet of tijdelijke correctie?

Bitcoin: top gezet of tijdelijke correctie?

woensdag 19 mei 2021

Onder invloed van tweets van Elon Musk begon de bitcoin aan een forse correctie. 

Elon Musk heeft de cryptocurrency markt de laatste weken en maanden fors laten bewegen. Eerst was er het nieuws van Tesla die een deel van de cash in bitcoins had omgezet en dat bitcoins ook aanvaard zouden worden als betaalmiddel voor een auto. Daarna pumpte Musk de koers van Dogecoin omhoog met zelfs een optreden in het veelbekeken Saturday Night Live. Kort daarna twitterde hij dat Tesla geen bitcoin meer zou aanvaarden omwille van zorgen over het energieverbruik van de bitcoin blockchain.

De bitcoin was al sinds februari wat zijwaarts aan het bewegen tussen grofweg de 45.000 en 60.000 dollar. Door de tweets van Musk besloten veel mensen om winst te nemen, waardoor de bitcoin fors begon te zakken. Sinds 9 mei is er al meer dan 35% van de koers gegaan. Een forse daling, maar laat ons echter niet vergeten dat de bitcoin in september 2020 nog rond de 10.000 dollar noteerde en dat we sindsdien geen echte grote en lange correctie gezien hebben.

Technisch gezien werd er op de daggrafiek nu wel wat schade aangericht. De daling werd duidelijk voorafgegaan door een negatieve divergentie bij de indicatoren. Wie zien de MACD nu ook onder de nullijn bewegen, waar de indicator zich steevast bevindt tijdens berenmarkten. De rode 50 MA werd opgegeven en is neerwaarts omgebogen. De RSI is gedaald tot de oversold zone en onderstreept de zwakte in de koers, maar geeft tegelijk aan dat het uitkijken is naar een niveau waar de koers kan opveren.

Bitcoin: top gezet of tijdelijke correctie?

Grafiek: Tradingview

De bitcoin noteert op moment van schrijven onder de 200 MA, dus het is goed mogelijk dat we rond het huidige niveau alsnog flink gaan opveren vandaag. Daaronder zien we de eerste steunlijnen rond 34.500 dollar en 30.000 dollar. In deze zone liggen ook belangrijke fibonacci retracements op de stijging die vanaf de bodem van september begon. Allemaal ingrediënten die een fors herstel in gang kunnen zetten.

Als de koers effectief herstelt, valt het af te wachten of we een nieuwe lagere top gaan vormen. Aan de bovenkant kunnen de $44.000, $48.500 en de 50 MA voor de eerste weerstand zorgen. Botsen we op die niveaus, dan kan de correctie zich mogelijk weer verder zetten, waarbij nieuwe lagere bodems uiteraard niet uitgesloten zijn.

Wie denkt dat het momenteel over een tijdelijke correctie gaat, kan bitcoins kopen om te profiteren van de huidige zwakte.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu