Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Square verslaat verwachtingen opnieuw

Square verslaat verwachtingen opnieuw

Square verslaat verwachtingen opnieuw

vrijdag 07 mei 2021

De betalingsverwerker Square scoort opnieuw met zijn Cash App. De winst per aandeel lag dubbel zo hoog dan verwacht.

Square presenteerde gisteren kwartaalcijfers. De analisten hadden op een winst per aandeel gerekend van 0,16 dollar. Maar Square kon vriend en vijand verrassen met een winst per aandeel van maar liefst 41 dollarcent. Voor de vierde keer op rij doet het bedrijf het zo beter dan verwacht.

Corona

Uiteraard zette de COVID-19 pandemie een turbo op de omzetgroei, omdat er meer vraag is naar digitale betalingen. Square verwerkte voor 33,1 miljard dollar aan transacties, een stijging van 28,7% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verdient geld door een fee aan te rekenen op deze transacties. 

Bitcoin

Square profiteert duidelijk van klanten die massaal cryptomunten kopen. In het eerste kwartaal van 2019 boekte Square dankzij bitcoin een extra omzet van 66 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2020 was dit al opgelopen tot 306 miljoen dollar. Maar in het eerste kwartaal van 2021 kwam de bitcoin omzet uit op een fenomenale 3,5 miljard dollar.

Square investeert ook zelf in de digitale munt en houdt een deel van de cash op de balans aan in bitcoin. Op het einde van maart waren deze bitcoins zo'n 472 miljoen dollar waard.

Koopadviezen

De analisten bevestigen vandaag hun koopadviezen voor het aandeel. Oppenheimer hanteert een koersdoel van $280, zo'n 25% hoger dan de huidige koers die rond 225 dollar schommelt. Rosenblatt Securities ziet het aandeel stijgen naar $330 en Mizuho Securities rekent zelfs op een koers van $380.

Koers en grafiek CFD op Block

Block CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu