Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Zoom zal ook in de toekomst blijven groeien

Zoom zal ook in de toekomst blijven groeien

Zoom zal ook in de toekomst blijven groeien

vrijdag 07 mei 2021

Het aandeel Zoom kon vorig jaar haast vertienvoudigen. Ook in de toekomst zal het bedrijf het goed blijven doen.

Door de coronacrisis heeft zowat iedereen Zoom leren kennen. Bedrijven moesten snel videoconferencing software vinden die goedkoop, betrouwbaar en makkelijk te gebruiken was. De wereldwijde lockdowns zorgden zo voor een hoge vraag naar dergelijke diensten en Zoom is ondertussen een grote speler geworden. Zoomen is zelfs al een werkwoord geworden.

Door de hoge vraag zag Zoom vorig jaar zijn omzet ontploffen met 326% tot 2,6 miljard dollar. Zoom heeft een erg winstgevende business die makkelijk kan opschalen en de winst explodeerde dan ook. De nettowinst kwam uit op 671,5 miljoen dollar, meer dan 30 keer hoger dan het vorige jaar. Per aandeel kwam de winst uit op 2,25 dollar tegenover 0,09 dollar het vorige jaar. 

Analisten verwachten dat Zoom ook meer zal kunnen verkopen aan bestaande klanten. Naast de bekende videocalls biedt Zoom bijvoorbeeld ook cloud telefonie aan of een chatsysteem voor medewerkers. Zoom zelf verwacht in het huidige boekjaar een groei van meer dan 40% en schat dat de omzet zal uitkomen op 3,76 tot 3,78 miljard dollar. De winst per aandeel wordt geschat op 3,59 à 3,65 dollar.

Het Zoom aandeel begon 2020 rond de 65 dollar en kon stijgen tot haast 600 dollar. Sinds oktober corrigeert de koers en ondertussen zijn de aandelen al met de helft gedaald, waardoor ze interessant beginnen worden om op te pikken. Merrill Lynch geeft een koopadvies en een koersdoel van 480 dollar, zo'n 64% boven de slotkoers van gisteren die rond de 293 dollar lag. Wolfe Research is iets minder positief met een koersdoel van 390 dollar.

Koers en grafiek CFD op Zoom

Zoom CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu