Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Intellicheck groeit door verificatie boom

Intellicheck groeit door verificatie boom

Intellicheck groeit door verificatie boom

dinsdag 27 april 2021

Steeds meer webplatformen moeten KYC regels toepassen: Know Your Customer. De automatische verificatie van paspoorten kan signup processen enorm versnellen.

Intellicheck biedt een SaaS platform aan (Software as a Service), waarop andere websites kunnen inpluggen. De verificatie van identiteitsdocumenten kan vervolgens automatisch verlopen. Intellicheck zegt dat zij het enige platform ter wereld zijn die afklokken op een nauwkeurigheid van 99,9%.

De boom in de cryptomunten en aandelenbeurzen zorgt voor een stijgende vraag naar de diensten van Intellicheck. Er is niets zo vervelend voor klanten als lang op een wachtlijst te staan wanneer ze een rekening willen openen. 

Naast de verplichte verificatie door financiële diensten, richt het Intellicheck platform zich ook op services die de leeftijd van gebruikers moeten checken, zoals websites of fysieke retailers die alcohol of legale cannabis verkopen. Ook overheidsdiensten en politie doen beroep op Intellicheck om snel valse van echte identiteitskaarten te kunnen onderscheiden.

In 2020 zag Intellicheck de omzet met 40% stijgen tot bijna 11 miljoen dollar. De nettowinst kwam uit op 558.000 dollar, oftewel 3 dollarcent per aandeel. De resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 zullen op 4 mei worden aangekondigd.

Er zijn momenteel weinig beurshuizen die het aandeel opvolgen. H.C. Wainwright geeft een koopadvies en hanteert een koersdoel van $18, bijna 85% boven de slotkoers van $9,73 gisteren. B.Riley Financial en Northland Securities hanteren koersdoelen van respectievelijk $15 en $11,50.

Grafiek van het aandeel Intellicheck


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu