Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Miljoenen Nederlanders willen bitcoins kopen

Miljoenen Nederlanders willen bitcoins kopen

Miljoenen Nederlanders willen bitcoins kopen

vrijdag 02 april 2021

Volgens het onderzoeksbureau staan er 3,5 miljoen Nederlanders te trappelen om voor de eerste keer in bitcoin te investeren.

Volgens Markteffect bezitten momenteel zo'n 700.000 Nederlanders bitcoins of andere cryptomunten. De meerderheid daarvan, zo'n 62%, is pas het afgelopen jaar ingestapt. Ongeveer de helft van de respondenten gaf aan dat ze voor minstens 1.000 euro geïnvesteerd hadden.

Bitcoin is geen onbekende voor zo'n 90% van de Nederlanders. Ongeveer een vierde gaf aan dat ze er aan denken om te investeren in cryptomunten. Zo'n 14% denkt dat ze dit jaar nog voor de eerste keer cryptocurrency zullen kopen.

Bitcoins kopen is de laatste maanden weer erg populair geworden omdat de koersen nieuwe highs maken. De top lag eind 2017 rond de 20.000 dollar en werd in december weer doorbroken. Ondertussen bengelt de koers zelfs rond de 60.000 dollar.

In 2017 werden de koersen hoger geduwd door particuliere beleggers, maar de afgelopen maanden is er duidelijk veel meer interesse van institutionele beleggers en grote bedrijven. Zij zien in bitcoin een hedge tegen de ongebreidelde geldcreatie, die zich kan vertalen in een sterk oplopende inflatie en een verzwakkende dollar. Traditioneel gezien vervulde goud de rol als toevluchtsoord, maar ondertussen lijkt bitcoin zich meer en meer te gedragen als het digitale goud.

Door de massale interesse zien de crypto brokers en exchanges het aantal klanten sterk toenemen. Eind 2017 zorgde de cryptogekte ervoor dat deze websites hun virtuele deuren moesten sluiten voor nieuwe klanten, omdat ze de massale toestroom niet aankonden. Ondertussen werd er veel geïnvesteerd en blijken de meeste websites het aantal nieuwe aanvragen wel te kunnen verwerken.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu