Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Koopjesjagers voor Shopify

Koopjesjagers voor Shopify

Koopjesjagers voor Shopify

zondag 21 maart 2021 - door Redactie

Shopify is zo'n 25% terug gevallen van de top van eerder dit jaar. Dat maakt het aandeel weer interessant voor koopjesjagers.

Shopify biedt een platform aan waarmee je snel een eigen webshop kan lanceren. Daarnaast biedt Shopify nog heel wat andere diensten aan, waarmee winkels zowel online als offline kunnen verkopen en hun voorraad beheren. Ook de fulfillment kan Shopify voor zijn rekening nemen, waardoor het hele proces van orderpicken, pakjes maken en versturen aan hen uitbesteed kan worden.

Shopify telt meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd, die allemaal betalen voor een abonnementsformule. Dat is al mogelijk voor 29 dollar per maand, maar wordt uiteraard duurder naarmate er beroep wordt gedaan op meer diensten. Verder zorgt Shopify ook voor de verwerking van betalingen, waarbij het ook een klein percentage van het bedrag opstrijkt.

In het vierde kwartaal steeg de omzet van Shopify tot 977,7 miljoen dollar, een sprong van 94% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op $1,58 en was uiteraard beter dan verwacht.

Shopify meldt dat de vraag naar abonnementen nog steeds hoger ligt dan voor de corona pandemie, maar de groei van 2020 opnieuw behalen zal vermoedelijk niet meer lukken. Door de explosie van de e-commerce steeg het aandeel van zo'n 315 dollar in maart 2020 tot 1.500 dollar in februari van dit jaar. Ondertussen is de koers teruggevallen met zo'n 25%.

De meeste analisten geven een houden advies voor het Shopify aandeel. Dat is het geval bij Citigroup en Credit Suisse, die koersdoelen geven van respectievelijk $1.457 en $1.350. Rosenblatt Securities is het meest positief met een koopadvies en een koersdoel van $1.900, zo'n 70% boven de huidige koers die rond $1.120 schommelt.

Grafiek van ShopifyGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu