Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > eToro realiseert beursgang door fusie met een SPAC

eToro realiseert beursgang door fusie met een SPAC

eToro realiseert beursgang door fusie met een SPAC

dinsdag 16 maart 2021

De broker eToro gaat fuseren met het beursgenoteerde blancochequebedrijf FinTech Acquisition Corp. V en komt zo op de Nasdaq terecht.

Een SPAC of Special Purpose Acquisition Company is een beursschelp die geld opgehaald heeft bij beleggers om een overname te financieren. In dit geval gaat het over een fusie die de nieuwe groep waardeert op zo'n 10,4 miljard dollar. Weldra zal de fusiegroep noteren op Nasdaq onder de naam eToro Group Ltd.

De broker eToro werd in 2007 opgericht en telt ondertussen meer dan 20 miljoen gebruikers. De broker begon met het aanbieden van CFD's en forex en trok nog meer klanten met een social trading platform waarbij je trades van anderen kan kopiëren. Ondertussen kan je ook commissievrij handelen in aandelen en kan er geïnvesteerd worden in cryptomunten.

In 2020 verdubbelde de omzet van eToro tot 605 miljoen dollar. Er werden ook zo'n 5 miljoen nieuwe klanten aangetrokken. Door de huidige populariteit van cryptocurrency kwamen er in januari van dit jaar zelfs 1,2 miljoen klanten bij, daar waar vorig jaar gemiddeld 440.000 nieuwe accounts per maand werden geopend. In 2019 ging het nog over 192.000 nieuwe accounts per maand, dus de groei van eToro is erg sterk.

De broker bezit zelf al bitcoin sinds 2010 en begon vanaf 2013 met het aanbieden van cryptocurrencies. Zo maakten ze de cryptogekte van 2017 mee, toen de bitcoin steeg naar zo'n 20.000 dollar. In die periode werden veel nieuwe klanten aangetrokken, maar daarna volgde de 'crypto winter' waarbij de koersen fors onderuit gingen en de interesse in cryptocurrency sterk daalde. Volgens CEO Yoni Assia zijn vele klanten van die periode nog steeds actief bij de broker. Tijdens de berenmarkt in cryptocurrencies schakelden velen onder hen over naar het beleggen in aandelen, klinkt het. Assia onderlijnt zo dat diversificatie voor de broker erg belangrijk is.


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu