Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitpanda lanceert fractionele aandelen

Bitpanda lanceert fractionele aandelen

Bitpanda lanceert fractionele aandelen

maandag 15 maart 2021

Bitpanda, vooral bekend als broker van cryptomunten en edelmetalen, maakt het weldra mogelijk om stukjes van aandelen te kopen. De dienst gaat begin april in een beta versie online.

Het Weense Bitpanda is gestart als cryptocurrency broker, maar noemt zichzelf nu een neobroker. Op het platform kan je ook investeren in andere 'tokenized' activa zoals goud en zilver. Volgens het bedrijf waren er in 2020 ruim 100.000 klanten die Bitpanda alleen gebruikten om in goud te handelen. In totaal bedient het bedrijf meer dan 1,5 miljoen klanten.

Bitpanda haalde in september vorig jaar nog 52 miljoen dollar op in een investeringsronde die geleid werd door Valar Ventures van de legendarische Silicon Valley investeerder Peter Thiel. Het bedrijf gaf toen aan dat het geld gebruikt zou worden om meer personeel aan te werven, uit te breiden naar meer landen en om nieuwe activa aan te bieden waaronder aandelen. 

Fractionele aandelen

Bij fractionele aandelen kan je een klein stukje van een aandeel kopen. Je zou kunnen kiezen om 100 euro te beleggen in Tesla, terwijl de koers van dat aandeel bij wijze van voorbeeld op 600 euro zou kunnen staan. Op deze manier zou je één zesde van een Tesla aandeel in handen krijgen. Als er een dividend zou uitgekeerd worden, dan zou je ook één zesde daarvan op je rekening krijgen. Fractionele aandelen zijn dus vooral interessant voor mensen die met lage bedragen willen beleggen. Met enkele tientallen of honderden euro's kan je zo een gediversifieerde portefeuille samenstellen die bestaat uit fractionele aandelen van verschillende bedrijven.

Fractionele aandelen zijn al beschikbaar bij neobrokers als Robinhood of eToro. In de praktijk koopt de broker zelf het aandeel aan, waarna het in stukjes verkocht wordt aan klanten. Net zoals bij CFD's is de broker in dit geval jouw tegenpartij, zij het dat er bij fractionele aandelen van een hefboom helemaal geen sprake is.

Bij de start zal Bitpanda een beperkt aantal aandelen en ETF's aanbieden, om vervolgens gaandeweg uit te breiden. Bedoeling is uiteindelijk duizenden aandelen aan te bieden. Deze fractionele aandelen kopen zal al mogelijk zijn vanaf een bedrag van 1 euro.

Bij Bitpanda zullen er geen commissies worden aangerekend om het aandeel te kopen of verkopen. Klanten zullen dus gratis in aandelen kunnen handelen. Bitpanda zal geld verdienen op de spread tussen de prijs waartegen gekocht dan wel verkocht kan worden.  

De aandelen zullen ook 24 op 7 kunnen verhandeld worden, dus ook 's nachts en in het weekend, wat voor traditionele aandelenbeleggers absoluut een revolutie is.

Krijg gratis een aandeel

Om de lancering van Bitpanda Stocks te vieren wordt een heuse loterij georganiseerd. Nieuwe en bestaande klanten die ooit minimaal 25 euro gestort hebben zullen begin april een willekeurig aandeel in hun account terugvinden. De waarde daarvan zal variëren van 5 euro tot 200 euro. Daarnaast wordt er ook een Tesla Model 3 Performance verloot onder de deelnemers. Maak hier een account aan!

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu